Vi i vaša prijateljica uskoro ćete postati i kolegice? Evo kakve opasnosti to skriva!

23/08/2019

Dijeliti ured s prijateljicom definitivno ima svojih prednosti, ali i mana...

Previše se družite, a premalo radite. Brbljate o stvarima nebitnim za posao tijekom radnog vremena? To je neprofesionalno i utječe na produktivnost. Takvi razgovori neka budu jako kratki ili ih ostavite za pauzu ili druženje nakon radnog vremena.

Izbjegavate uputiti opravdanu kritiku. Borite se kada trebate kritizirati kolegicu koja vam je ujedno i prijateljica ili primiti njezinu kritiku pa čak i kada je to dio posla i jedna od vas je nadređena drugoj? Konstruktivna kritika je od vitalne važnosti za tvrtku, ali i za vaš osobni rast. Naučite je prihvatiti (bez obrane i sa zahvalnošću) i dati (izravno bez zajedljivosti i istodobno istaknuti pozitivno). Gledajte na kritiku kao na pozitivnu stvar.

Popuštanje joj samo zato što vam je prijateljica. Prelazite olako preko lošeg ponašanja kolegice zato što vam je i prijateljica? Jedno je američko istraživanje pokazalo kako je trećina ispitanika primijetila nemoralne i nelegalne poteze kolegica/prijateljica, ali je samo polovica njih prijavila te slučajeve. Podsjetite se da si tvrtka u kojoj radite takvo što ne može priuštiti. Suočite se s njom, potaknite je da se promijeni i objasnite kako ćete morati prekinuti prijateljstvo ako nastavi po starom.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj