Sve što vas zanima o vašim (i njegovim) mezimicama

22/07/2019

Kada su grudi u pitanju, uvijek postoji još ono nešto što je vrijedno znati...

1. Je li spavanje u grudnjaku na ikoji način štetno? Zaboravite na sve bapske priče – nećete tako zaustaviti cirkulaciju niti to uzrokuje rak. Imate li zaista velike grudi, sasvim je u redu spavati u grudnjaku, ako vam je ugodno. Naravno odaberite model sportskijeg tipa koji nema žicu i mnogo je udobniji.

2. Jesu li grudi veće kada smo deblje? Grudi su uglavnom čista mast i svaka promjena težine uzrokovat će i promjene u njima (u kojoj mjeri, ovisi o građi tijela). To znači da će se prvo grudi smanjiti kada smršavite. Razna istraživanja dovela su do zaključka da kod pretilih žena postoji pet puta veća vjerojatnost za razvoj raka dojke. Zašto? Masne stanice stvaraju estrogen – poznati okidač raka dojke.

3. Je li normalno imati dlakave grudi? Gotovo sve žene imaju dlake na prsima u nekoj mjeri, od nekoliko dlaka oko bradavice do nekoliko dugih dlaka između grudi. Sve je to u granicama normale. 

4. Je li normalno da je jedna dojka veća od druge? Naravno! Kod 40% žena razlika u veličini varira do veličine od otprilike pola šalice. Ako vam to jako smeta, kupite grudnjake s kojih se mogu ukloniti jastučići. Izvadite veći jastučić u košarici grudi koja je veća, a ostavite ga u košarici one manje.

5. Jesu li uvučene bradavice razlog za brigu? Nimalo. To je vrlo čest slučaj. Neke će se bradavice izvući stimulacijom dok je kod drugih to trajno stanje. Ne morate se brinuti niti hoće li to utjecati na dojenje.

7. Kako znati nosite li dobru veličinu grudnjaka? Košarice grudnjaka moraju stajati ravno uz vašu kožu, zaokružiti dojke da se ne 'prelijevaju' u području dekoltea ili ispod ruku. Pojas ispod mora biti čvrst. Ako nosite košaricu B ili veću, birajte grudnjake sa žicom i one od rastezljivog materijala.

8. Je li istina da kofein utječe na osjetljivost grudi? Pitanje nije ludo iako tako zvuči. Kofein uzrokuje zadržavanje vode i može pojačati predmenstrualnu osjetljivost. Izbacite napitke koji sadrže kofein nekoliko dana prije mjesečnice.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo