Stignite do svakog cilja

12/01/2011

...i to uz pomoć triju magičnih riječi na „O“ s kojima se identificiraju najuspješniji poslovni ljudi.

s

Opsjednutost

Zapitajte se sljedeće: da ste opsjednuti uspjehom na poslu, kako biste reagirali i postupali? Evo i odgovora: bili biste fokusirani i odlučni ostvariti rezultate koje ste zacrtali. To podrazumijeva da ne biste trpjeli opravdanja za neuspjeh.

Optimizam

Optimisti su pozitivni, hrabri i veliki entuzijasti. Pripisuje im se i velikodušnost, kao i odsutnost svake vrste prigovaranja. Prenesite svoj optimizam na one koji vas okružuju, posebno kada se (svi zajedno) osjećate umorno, napeto i stresno. Svojim dobrim raspoloženjem drugima ćete pokazati samopouzdanje i spremnost da se nosite sa svakom situacijom, ali ćete i inspirirati one koji vas okružuju.

Obaveza

Uspješni ljudi su oni koji održavaju obećanja. Oni su odlučni, disciplinirani, časni i ustrajni. Zato prionite na svoje dnevne obaveze kao da su dio obećanja danog drugima ili kao da vaš integritet ovisi o njihovoj realizaciji. Put do uspjeha je težak. No, umjesto da odustanu kada su umorni, pobjednici se odmaraju kada ostvare pobjedu.

Na putu do uspjeha mogu vas snaći različite prepreke, a jedna od najvećih je loša koncentracija zbog koje vam mogu propasti svi poslovni planovi. Ako se u posljednje vrijeme ne možete usredotočiti na posao, misli vam lete i smeta vam svaki zvuk, promijenite radne navike! Evo kako...

Uranite: Na taj ćete način izbjeći gužvu i na posao doći mnogo mirniji. Dolazak prije svih podrazumijeva rad bez galame i drugih stvari koje odvlače pažnju.

Napravite popis: Na početku dana napišite sve što ste planirali postići tog dana. Osim što ćete biti organiziraniji, imat ćete i satisfakciju eliminiranja stavki s popisa.

Ignorirajte mail: Ne provjeravajte svaki čas poštu. Odredite vrijeme za to, po mogućnosti svakih sat vremena.

Napravite pauzu: To je sjajna prilika da protegnete noge i odvojite se od stola. Tako ćete vratiti energiju i odmoriti oči od kompjutora.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo