Situacije u kojima je vaše 'šesto čulo' najvjerojatnije u pravu!

12/03/2020

Rijetki su slučajevi u kojima je onaj glasić u vašoj glavi u krivu. Zato ga nastojte slušati što više...

1. Da upoznavanje tog frajera s Tindera možda i nije najbolja ideja. Svaki put kad prije spoja dobijete onaj osjećaj koji vam govori: „Čini se dosadnim, ali nije loš dečko, a i zgodan je“, a onda ipak odlučite otići na spoj, vaš instinkt pokazat će se istinitim i odbrojavat ćete sekunde do kraja večeri. Ako isprva niste uzbuđeni i ne radujete se onoliko koliko biste trebali, to nije to. Sljedeći, molim!

2. Osjećate se kako ne biste trebali izaći na toj autobusnoj stanici. Iako je to stanica na kojoj inače izlazite, sad se čini posebno prazna i mračna i možda je ipak pametnije uzeti duži put kući, nego izaći na toj stanici i osjećati se kao da ste upravo zakoračili u scenu horor filma.

3. Kad ste s frajerom i odjednom se počnete osjećati neugodno. Iako nije izričito rekao: „Hej, imam nož koji namjeravam koristiti za sakaćenje ljudskih tijela“, odjednom se osjećate kao da njegov izbor mjesta za šetnju mračnim parkom nije slučajan. Tad je možda ipak dobar trenutak da kažete da se ne osjećate dobro i krenete kući.

4.  Osjećate da vaša frendica nije dobro iako tvrdi da je sve OK. Vaše prijatelje poznajete bolje od ostatka, zapravo toliko dobro da rijetko prihvaćate njihove neistine odgovore poput: „Ne, ozbiljno, dobro sam!“ Vi znate da ona nije dobro jer znate kako se ponaša kad je dobro, a trenutno se tako ne ponaša. Čak i ako nema druge, vrijeme je za kolače. Ili čokoladu. Ili oboje.

5. Nešto vam govori da ste zaboravili ključeve. Protresite džepove i torbicu. Uvjerite se da su ipak tamo. Napravite to. Bravari nisu jeftini.

6. Niste sigurni biste li zgrabili kondom ili ne. Ako se postavlja takvo pitanje, odgovor je uvijek da. Glasić u vašoj glavi označava razum i pametan je.

7.  Želite kupiti tu preslatku crvenu haljinicu, ali se dvoumite iako niste sigurni zašto. Pravilo koje bi se svaka djevojka trebala pridržavati glasi ovako: Ako isprobate nešto i vaša je reakcija: „Oh da! Definitivno da!“, kupi ju. Ako se to ne dogodi, nemoj. Ostatak ionako obično skuplja prašinu u ormaru.

8. Osjećaj da je tvoj dežurni vozač popio više od jednog pića. Čak i ako si u krivu, ovo nije jedna od onih situacija u kojima želiš reći: „Ma dobro. Nema veze.“, a onda se pojaviti u crnoj kronici. Zovi taksi.

9. Osjećaj da, iako je vaš dečko drag i dobar, on jednostavno nije Onaj Pravi. I OK je prekinuti tu vezu. Bez obzira na to koliko se trudili, takva će veza neminovno biti jedna od onih u kojoj ćete tražiti razloge za svađu jednostavno zato što vam ta osoba ne odgovara u potpunosti. Činjenica je da će ta veza prije ili kasnije završiti, a kad upoznate onog pravog, takav osjećaj više nikad neće ometati vašu vezu.

10. Osjećaj da nešto ne štima s najnovijom poslovnom ponudom. Ako se nešto čini previše dobro da bi bilo istinito, onda vjerojatno i jest. To vrijedi za sve one poslove koji nude šestoznamenkaste iznose plaća s fleksibilnim radnim vremenom, neograničenom količinom godišnjeg, čija firma ne postoji na internetu, a uredi trenutno „nisu u funkciji“.

11. Kad razmišljate o prekidu s dečkom, a on napravi nešto jako romantično što vas navodi da se predomislite. OK, kupio vam je omiljene kolače iz one skupe pekare u koju idete jednom mjesečno. No je li se time zaista iskupio za sve one neodgovorene poruke i pozive, te odgođene dogovore i neispunjena obećanja? Kolače si možete kupiti i sami.

12. Kad izlazite toliko često da vam tijelo govori: „Treba mi večer za odmor“. Svjesni smo toga da su izlasci ludo zabavni, ali stvarno ne želite završiti na hitnoj. Jedna slobodna večer neće napraviti preveliku razliku u vašem društvenom životu.

13. Osjećaj da niste isključili pećnicu/peglu za kosu/fen/mirisnu svijeću/nešto drugo što će izazvati eksploziju dostojnu akcijskih filmova i uništiti sve što ste ikad posjedovali. Potrebno vam je nekoliko minuta da nešto učinite po tom pitanju, a vjerojatno oko godinu dana da nađete novi stan i zamijenite svu svoju imovinu. Vrijedi biti siguran.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj