Sezona je šparoga! Isprobaj ovo super zdravo i ukusno jelo!

25/04/2019

Nemaš vremena jer ti se žuri na dejt s dečkom, a ipak ne želiš u sebe ubacivati nezdrave i brze zalogaje? Ovaj je recept savršen za tebe!

Kalij kojeg šparoge obilato sadrže izbacuje natrij iz vašeg tijela zbog čega smanjuje probleme s nadutošću, a osim toga, izvrstan su antioksidant. Plus, bogate su vitaminima A i K te vlaknima. Tikvice su pak bogate magnezijem. Samo jedna tikvica zadovoljava gotovo 20% preporučenog dnevnog unosa magnezija. Upravo zbog tog svojstva, izvrsna je namirnica koja pomaže u borbi protiv glavobolje, nesanice i zatvora. A još je bogata i vlaknima i folatima.

Potrebno ti je:

2-3 tikvice
1 vezica šparoga
maslinovo ulje, sol i papar
2 kuhana jaja

via GIPHY

Priprema:

Tikvicu naribaj tanko na duže trake da izgledaju poput špageta. Šparoge blanširaj i lagano pomiješaj s maslinovim uljem, paprom i soli. Možeš koristiti i zaleđene šparoge, iako su svježe uvijek ukusnije i zdravije. Poveži sve sastojke s tikvicama. Jaja kuhaj u isto vrijeme kada i 'špagete', to ti može biti mjerilo kada su gotova. Posluži ih izrezane sa strane ili sjedinjene sa 'špagetima' (po ukusu).  Želiš li ubaciti još neki sastojak, zaigraj se s ricottom ili nekim svježim sirom kako bi umak bio još kompaktniji.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo