“Posao mi je depiliranje muških intimnih dijelova tijela“

12/01/2011

U nadi da će jednog dana i kod nas muška depilacija postati uobičajena kao i ženska, dvadesettrogodišnja djevojka željna dobre zarade svoje planove ispunila je u Los Angelesu, otkrivši nam:

s

Imala sam 18 godina kada sam se preselila u Los Angeles. Odlučila sam se profesionalno baviti depilacijom - moja mama je kozmetičarka pa mi je ta profesija već bila poznata i znala sam da ću u Los Angelesu imati pune ruke posla s djevojkama željnim slave i suprugama trofejima kojima je potrebna depilacija. Sada, pet godina kasnije, posao cvjeta: ne prođe mi dan bez torza, lica ili guze kojoj treba depilacija. Ali kada sam sa 18 godina počinjala, nisam mogla ni zamisliti koji dio tijela ću klijentima depilirati češće od svih drugih. Testise.

Savladati mušku depilaciju

Kada je muškarac prvi put ušao u moj salon, bila sam tako preplašena da sam jedva uspjela usmjeriti pogled na mjesto depilacije - što nikako nije dobro kada kombinirate vruć vosak i najdragocjenije „dragulje“. Imala sam 19 godina, a klijent oko 40. Izgledao je kao pedantni računovođa: glatko obrijan, s uredno opeglanom odjećom. Pretpostavila sam da želi da i njegovi intimni dijelovi budu besprijekorni kao i njegov izgled.

Dotadašnje iskustvo u depiliranju muških genitalija svodilo se na gledanje jednog kratkog filma o tome u školi za ljepotu. Stvar je u tome što tako delikatnu tehniku možete savladati samo praksom. Rezultat? Kad sam završila s njima, računovođine loptice postale su vatrenocrvene. Skinula sam barem sloj kože i sigurno je osjećao bol sljedećih nekoliko dana... Ali, nije se žalio.

S vremenom sam bila sve spretnija pa sam se odvažila isprobati zahvat i na frajerima s kojima sam se viđala. Onda sam, prije godinu dana, počela raditi u jednom novom prostoru koji se reklamirao kao uniseks salon ljepote. Vlasnicima sam se predstavila kao stručnjak za mušku depilaciju (malo sam pretjerala) i tako postala djevojka zadužena za frajere.

I nismo mogli vjerovati koliko je muškaraca počelo dolaziti u salon. Mislim da im je baš nedostajao salon koji se reklamirao kao „muški“, kako im ne bi bilo nelagodno i kako ne bi osjećali da je depilacija rezervirana isključivo za žene. Većina muškaraca koji dolaze u naš salon su straight, uspješni i zgodni. Ponekad ih „guglam“ i otkrijem da su uspješni menadžeri ili odvjetnici, a često su oženjeni i imaju djecu.

1 od 3

Novo

Komentiraj