Ove 3 navike uljepšat će vam svaki dan

28/03/2016

Potrebno je svega par tjedana da steknete bilo koju naviku, a steknete li ove, nekoliko predivnih dana zaredom brže nego što mislite će se pretvoriti u predivan život...

1. Dan započnite zdravim doručkom! Osigurajte si porciju zdravih ugljikohidrata i proteina i napunite se energijom koja vam je prijeko potrebna za idealan početak dana. Prema istraživanjima, kofein podiže raspoloženje i izoštrava moždane vijuge pa obavezno popijte i šalicu kave.

2. Početak dana rezervirajte za tjelovježbu! Ukoliko imate vremena, vježbajte na početku dana. Jutarnja tjelovježba u obliku šetnje ili trčanja odlična je za održanje kondicije, razbuđivanje, ali i za sretniji nastavak dana. Prilikom svakog vježbanja oslobađa se serotonin iliti hormon sreće zbog čega se raspoloženje poboljšava.

3. Maksimalno se opustite i napunite baterije prije nego vam dan zapravo započne! Koliko vam vrijeme ujutro dopušta, osigurajte si dnevnu dozu opuštanja uz kavicu, knjigu koju volite ili pjesme koje vam podižu raspoloženje. Topla kupka s najdražim mirisom ili nekoliko minuta meditacije također su odlčna ideja. Važno je samo da dan započnete nečim što vas istinski uveseljava.
Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo