Oborite s nogu novog šefa

12/01/2011

Promijenili ste posao ili je čangrizavi šef koji vam je išao na živce konačno otišao u penziju. Vrijeme je za novi početak. Uz Cosmo savjete impresionirajte svog novog šefa…

d

Otkrijte njegov stil rada

Zakažite sastanak gdje ćete razgovarati o tome kako on/ona voli organizirati posao. Tako će vam biti lakše uskladiti svoj radni ritam sa šefovim. I ne samo to, pokazat ćete da ste odgovorna i ozbiljna osoba koja na poslu daje maksimum.

Pokažite entuzijazam

Kada završite projekt, nemojte čekati da vam šef dodijeli sljedeći – sami pitajte postoji li već nešto novo što biste mogli raditi. Stavit ćete mu do znanja da ste vrijedni i puni entuzijazma.

Pitajte ga za mišljenje

Kada obavite pola posla, konzultirajte se sa šefom je li u redu to što ste napravili. To je dobro za razvijanje komunikacije, a i pokazat ćete mu da cijenite njegovo mišljenje i autoritet.

Budite ozbiljni

Za posao birajte crnu odjeću. Istraživanja su pokazala da ljudi u crnom djeluju dominantno. Vaš šef će steći dojam da ste ozbiljna osoba koja je spremna za rad i daljnje napredovanje.

Zbližite se

Ponudite šefu da mu donesete kavu ili ga pozovite na ručak tijekom pauze. Nemojte biti nametljivi, nego pokušajte neformalno razgovarati kako biste pokazali da ste privatno zanimljiva i ugodna osoba.

Tražite nove odgovornosti

Završite svoj posao na vrijeme i profesionalno. Zatim razmislite o novim idejama koje bi mogle unaprijediti poslovanje te predložite da preuzmete odgovornost za njihovo provođenje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj