Njezino veličanstvo menstrualna čašica

09/05/2019

Vrijeme je da i vi postanete jedna od žena kojima je ovaj proizvod promjenio život nabolje...

Menstruacija je oduvijek bila svojevrsni tabu, nešto što se skriva od ostatka svijeta, nešto o čemu se baš ne priča otvoreno, nešto za što postoji cijeli niz internih imena kako, kada ju spomenemo, frajeri ne bi znali o čemu zapravo pričamo. Ali posljednjih godina, čini nam se kako se situacija krenula mijenjati nabolje. 

Svakako u prilog tome ide i rast popularnosti menstrualne čašice, proizvoda koji je, iako tek posljednjih godina osvaja srca žena, prvi put osmišljen još davne 1937. godine. Podatak je to koji smo saznali tijekom Intimina druženja. Saznali smo i da osim ljudi, kroz menopauzu prolaze grbavi kitovi i slonovi te da se ženski glas mijenja tijekom ciklusa - na početku ciklusa govorimo dubljim, dok krajem ciklusa naš glas postaje viši. I da jednom tamponu treba 6 mjeseci da se razgradi, da žene najčešće prvu menstruaciju dobiju u dobi od 12 godina, da žena u prosjeku tijekom života ima 450 menstruacija... Long story short, naučili smo da, koliko god mislili da znamo, očito uvijek ima još nešto što je vrijedno znati. 

2

Intimina je, osim što je kao vodeći brend u svijetu menstrualnih čašica predstavila svoju Lily Cup liniju s raznim modelima, predstavila i Ziggy Cup - menstrualnu čašicu koja omogućuje seks tijekom menstruacije. A osim linije za higijenu intimnog zdravlja, predstavila je i proizvode za jačanje mišića zdjeličnog dna pod nazivom KegelSmart i Laselle koji pomažu nama ženama da brinemo i vježbamo baš svaki mišić u svome tijelu. 

3

A za sve vas koji još uvijek niste upoznati s ovim revolucionarnim proizvodom, evo nešto više informacija. Menstrualna čašica je čašica za višestruku upotrebu koja se umeće u vaginu za vrijeme mjesečnice kako bi se u njoj skupljala menstrualna krv. Jednom kada se nauči koristiti ispravno, ona je sve što vam je potrebno u onim danima u mjesecu, a što znači da se, dadete li joj šansu, možete slobodno pozdraviti s tamponima i ulošcima. 

Prednosti korištenja menstrualne čašice su brojne - štedite novac jer je jedna čašica sve što vam je potrebno i traje i do 10 godina, ekološki je u pitanju najprihvatljivije rješenje, izrađena je od medicinskog silikona pa za razliku od tampona ne upija prirodnu vlažnost vagine niti ju isušuje, a ni ne ostavlja ikakva vlakna, a zbog svega navedenog je najzdravije rješenje

via GIPHY

Čašice dolaze u raznim modelima i veličinama, ovisno o individualnoj veličini cerviksa, o tome je li žena rodila ili nije te općenito koliko obilna krvarenja ima. 

Kako se koristi? Jednostavno se umeće u vaginu presavijanjem na četiri dijela, a zahvaljujući malenom izbočenju na dnu jednako se jednostavno i vadi. Možda u teoriji zvuči komplicirano, no uz malo prakse shvatit ćete da korištenje menstrualne čašice nije nimalo kompliciranije od upotrebe tampona.

Kada je čašica puna, jednostavno se izvadi, prolije se menstrualna krv, čašica se opere i vrati u vaginu. Brine li vas to što možda nisu sva mjesta pogodna za pražnjenje i pranje čašice, imajte na umu da ju slobodno možete nositi bez pražnjenja i do 10 sati te da ona zadržava i do 3 puta više tekućine od tampona koje morate mijenjati znatno češće. 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo