Marko Petrić: najsnajnija zvijezda glumačkog neba

24/03/2019

Diplomirao je glumu na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a tokom studija je dobio stipendiju HNK-Split gdje je i nastavio karijeru. U HNK-Split je odigrao više od 30 kazališnih uloga, od kojih vrijedi istaknuti uloge Romea u Romeu i Juliji, Peer Gynta u Peer Gyntu i Danijela u “Adio kauboju”.

Osvojio je mnoge nagrade, čak 2 puta “Nagradu hrvatskog glumišta”, Malog Marulića, Malu Juditu, regionalne nagrade poput “nagrade “Žan Marlot” za najboljeg glumca na festivalu “Dani Jurislava Korenića” u Sarajevu, za ulogu Nikole Tesle u predstavi “Tesla anonimus”. Od 2017. godine je stalni član ansambla GDK Gavella. Glumio je i u nekoliko igranih filmova i tv serija, a šira publika ga je imala priliku upoznati u seriji “Čista ljubav” u ulozi Vlade. Film “Za ona dobra stara vremena” gdje Marko tumači glavnu ulogu je upravo prestao sa emitiranjem u kinima, ali Marka možete vidjeti u predstavama: “Stela poplava”, “Tesla anonimus” I “Pijani” u Gavelli te “Magic evening” u teatru &td. 

marko

U slobodno se vrijeme bavi nizom sportova, crta i pokušava putovati koliko je god moguće. Moda mu u životu nije bitna, ali se zbog posla kojim se bavi često nalazi u prilikama koje mora ispoštovati. Vrijeme najradije provodi okružen dragim ljudima i prirodom, a za 5 se godina apsolutno može zamisliti na Hawaiima, s ogrlicom od cvijeća.

Kada su životne odluke u pitanju, malo skače na prvu, malo sve pomno važe, ali uvijek nastoji slijediti neki svoj unutarnji kompas. Maksimalno se trudi iskoristiti što više prilika koje mu se pruže, a kako se propuštene ne mogu vratiti, ne žali previše za njima. Mana i vrlina? Svojom najvećom manom smatra zaboravljivost, a vrlinom upornost. 

 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo