Koliko stvarno ima istine u onome da prirodni look bolje prolazi?

23/08/2019

Makeup ili prirodan izgled?

Koliko ste puta čuli kako 'no makeup lool' bolje prolazi te kako je najprivlačnija upravo prirodna ljepota? Sveučilište Harvard na čelu s Nancy Etcoff odlučilo se pozabaviti upravo tim pitanjem i došli su do zanimljivih rezultata.

Ljudi su gledali fotografije žena na kojima su ili bez šminke ili imaju "prirodan" look koji su uredili vizažisti te nose "klasični" ili "glamurozni" make up. Fotografije su ispitanici dobili na uvid na 250 milisekundi. Sva tri looka na kojima su žene bile našminkane bila su bolje ocijenjena u kategorijama atraktivnosti, stručnosti, privlačnosti i povjerenja.

U istraživanju koje je slijedilo ispitanici su mogli gledati fotografije koliko god su htjeli. Lica s prirodnim i klasičnim lookom dobila su u ovom drugom krugu više ocjene, no glamurozni look je i dalje ostao jednako privlačan iako s manjim ocjenama za povjerenje.

Istraživanje je pokazalo da nanošenje šminke ima efekt koji djeluje na puno više toga osim povećanja privlačnosti. Ono utječe na prve dojmove i ukupnu presudu o pouzdanosti i stručnosti, i to utječe na pozitivan način. Stoga, idući put kada budete dvojili kakav look odabrati, slobodno posegnite za omiljenim proizvodima i istaknite makeupom sve svoje atribute.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj