Kako preživjeti raspad prijateljstva

12/08/2016

Nekad ste bile najbolje prijateljice, a sada znate što se događa u njezinom životu samo preko onog što objavi na svojem Facebook profilu...

Svi znamo da neka prijateljstva traju zauvijek. Međutim, postoje i prijateljstva koja nemaju budućnost. Raspad može nastupiti naglo ili se možete postupno udaljiti. Kako god ispalo, raspad prijateljstva jedna je od najtežih stvari za svaku djevojku. Pokazat ćemo vam kako preživjeti razdor i iz svega izaći jači.

Ne uzbuđujte se, to je prirodno

Osjećate da u zadnje vrijeme niste na istoj valnoj duljini sa svojom prijateljicom? Njezin život je otišao u sasvim drugom smjeru od vašeg i čini vam se da nemate više puno toga zajedničkog? Nemojte forsirati prijateljstvo, nego pustite da se stvari odvijaju svojim tokom. Ponekad se naša prijateljstva naglo raspadnu, ali to nije razlog za brigu. Naše potrebe i vrijednosti mijenjaju se s vremenom, a neki prijatelji, koji su prije igrali važnu ulogu u vašem životu više nisu toliko bitni.

Kako to prihvatiti

Iako vam ponekad vaš um govori da prihvatite da prijateljstva više nema, vaše srce ne može tako jednostavno prijeći preko toga. Što učiniti kao biste si olakšali? Ako vjerujete da je prijateljstvo završilo zbog opravdanog razloga, onda samo sebe trebate uvjeriti da je tako najbolje. Napišite svoje osjećaje na papir i sjetite se razloga koji su vas doveli do toga da nemate više ništa zajedničko. Ako to ne uspije, preporučamo razgovor o tome s drugom bliskom prijateljicom.

Biti odbačena

Iznenada vas je prijatelica izbacila iz svog života? To će vas jače pogoditi u svakom slučaju. Dakle, što ćete učiniti ako je jasno da prijateljica ne želi više imati posla s vama? Ako se osjećate dovoljno snažno, svakako biste je trebali pitati za razlog. Međutim, ako duboko u sebi znate da prijateljstvo više ne postoji, cijenite sve dobre zajedničke trenutke i pustite sve. Ako vas je netko izbrisao iz svog života bez ikakvog objašnjenja, onda nije ni zaslužio da budete prijatelji.

Kako odbaciti nekoga

Teško je biti odbačen od strane prijatelja, ali isto tako je teško biti taj koji će odlučiti da prijateljstvo ne funkcionira. Kako to učiniti? Jednostavno se prestanite javljati, slati sms-ove i prekinite svaki kontakt. No, ako je prijateljstvo potrebno prekinuti čim prije, to je najbolje učiniti licem u lice, čvrsto, ali ljubazno objasniti kako ste prerasli vaš odnos. Iako će se se ona vjerojatno uzrujati, to je ipak najbolje za vas obje.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj