Kako pobijediti uredske tračeve?

21/08/2019

Koliko god emocija u vama izazivao, vatra će se brže ugasiti ako ju ne potpirujete...

Svi smo se barem jednom našli u situaciji da smo o sebi čuli nešto što nema apsolutno nikakve veze s istinom, ali se svejedno poput bilo kojeg drugog sočnog trača proširilo rekordnom brzinom. Ignorirati sve ili istjerati istinu na čistac? Ovo su najbolje taktike!

1. Odlučite li se suočiti s tračem, razradite pristup. Ne postavljajte pitanje potpuno direktno osobi koja je trač proširila jer će najvjerojatnije sve odmah opovrgnuti. Nadmudrite je riječima jer one su jako oružje. Recite joj: "Ne znam jesi li čula, ali ljudi govore kako širiš trač o meni. Nisam sigurna je li to istina, ali nadam se da nije." Pokazat ćete joj na taj način da ste ljuti i da se ne bojite riješiti problem oči u oči.

2. Dobra je taktika i uzvratiti protuudarom. Recite bliskim ljudima da znate za trač i potom diskreditirajte tračericu na zabavan način. "Ta cura definitivno nije izvor točnih informacija. Prošli tjedan mi je rekla da je Sharon Stone muško."

3. Ako to možete, jednostavno zaboravite na glasine. Trač ima kratak životni vijek, a vi ga dodatno možete skratiti tako da ga uopće ne spominjete. Brže će proći ako ne potpirujete vatru.

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj