Kako pobijediti mamurluk u 5 koraka

31/01/2018

Ako već pijete, vodite računa da znate kako se to radi... i ne samo za karneval

Ni slučajno nemojte piti na prazan želudac. Da vas drugi dan ne bi proganjali duhovi alkohola, bitno je pojesti zdrav i moćan obrok. Predlažemo zdrave ugljikohidrate i masti. Pureći burger u punozrnatoj žemlji ili sir s integralnim pecivom. Svakako dodajte i povrće da bi se tijelo napunilo potrebnim vitaminima i lakše apsorbiralo alkohol.

Uz alkohol, pijte puno vode. Zaboravite energetska pića jer ćete se zbog kofeina osjećati manje pijano, a zapravo nećete prepoznati kada ste dosegli svoju alkoholnu granicu. Svakako pijte vodu da bi se alkohol u vama lakše apsorbirao.

Očistite lice od šminke, i to ne samo za dobrobit vašeg tena. Operite zube i po mogućnosti se otuširajte. Svakako očistite lice jer će tako vaše pore biti otvorenije i alkohol će moći lakše ispariti. Ispijte barem dvije čaše vode (ne soka) da biste izbjegli dehidraciju. Alkohol smanjuje tekućinu oko krvnih stanica, isušuje mozak te zato i dolazi do glavobolje i vrtoglavice.

Kvalitetno se naspavajte. Isključite alarm jer je san definitivno ključni faktor u liječenju protiv mamurluka. Alkohol ometa kemijske spojeve u mozgu koji reguliraju san pa ćete se, bez obzira što mislite da spavate dubokim snom, zapravo buditi tijekom noći ili imati lak san.

Započnite dan pravilnim odabirom doručka. Jutro je najbolje započeti prženim jajima. Ona sadrže cistein, supstancu koja uništava štetna djelovanja alkohola zbog kojih dolazi do mamurluka. Osim toga, predlažemo toplu juhu ili bananu koje će sigurno nadoknaditi natrij i kalij koji ste izgubili tijekom jučerašnje noći. Natočite si čaj od peperminta ili iscijedite sok od naranče da biste se vratili među žive. Ako osjećate glavobolju ili bilo kakve znakove boli, popijte ibuprofen da biste se lakše riješili ovih neugodnih prijatelja. Kako biste se skroz vratili u formu, psihički, ali i tjelesno, otiđite u teretanu jer će alkohol najlakše ispariti dok se znojite.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo