Kako na bankrotirati ovog Božića?

13/12/2017

Svake godine ista priča: odugovlačimo blagdanski shopping koliko god dulje možemo, 2 tjedna prije Božića se sjetimo da je već lagano panika, i brže-bolje pokupujemo brdo poklona, sve na brzaka, sve u zadnji čas. Tko je žrtva u cijeloj toj priči? Naš tekući račun! Ali, imamo rješenje.

Bez obzira na to koliko volimo Božić, obilaženje “kućica” na božićnim sajmovima, i slušanju pjesama “Last Christmas” i “All I want for Christmas is You”, to blagdansko razdoblje može biti jako stresno. Barem za naš novčanik.

Ali ništa nije nemoguće. Za početak, postoji puno načina kako da nabavite sjajne poklone, a da pritom ne bankrotirate.

Kupi na internetu.

Slažemo se, jedna od dobrih božićnog shoppinga je i sam ritual shoppinga, groznica koja nas zahvati, ukrašeni izlozi, i sav taj blagdanski ugođaj koji nas tjera da kupujemo, kupujemo, i kupujemo…

Ali, na internetu svega toga nema, barem ne u tolikoj mjeri. Na web-shopovima, forumima, Facebook-grupama, možemo naći sve, ponekad knjigu po najboljoj cijeni, jeftino obući.

profimedia-0354866266

Proučite što nude kartice.

"Želite li našu karticu lojalnosti?" Kada nas na blagajni pitaju to pitanje, najčešće automatski odgovorimo: “ne, hvala.” A ipak, neke kartice tog tipa bolje su od drugih. Neke nude popuste, pristup “private-sale” rasprodajama, a neke nas mogu ugodno iznenaditi s nekim drugim pogodnostima. U svakom slučaju, takve kartice treba proučiti.

Nemojte kupiti previše hrane.

Poznato je, kada imamo goste za večeru, (uvijek to činimo) napravimo previše hrane. Osobito kada je u pitanju blagdanski obrok.

Stoga, slijedeći put kada pripremamo večeru, sjetimo se sve one hrane koju držimo u frižideru danima nakon što je večera prošla. Neki puta je pojedemo (da se ne baci), a neki pita je i bacimo, što je prava šteta.

Stoga, suzdržimo se od pretjerivanja.

Što će vam novi ukrasi?

Da, lijepo je svake godine imati drukčije ukrase, ali za to ne trebate svaki puta pokupovati pola dućana, poput pijanog milijardera. Umjesto da kupujete nove, svoje postojeće ukrase možete “frizirati”. Prefarbati u drugu boju, dodati im nove detalje iz kućne radinosti, preurediti ih, zapravo.

Nemojte pretjerivati.

Normalno je da svojim najmilijima želimo kupiti najbolje. Ali, s druge strane, blagdanski kriteriji ne smiju biti “nije dovoljno dobro ako nije dovoljno skupo”. Znate kako kažu, da da najbolji pokloni dolaze u malim kutijicama. Što ne znači da u toj maloj kutijici moraju biti dijamantni prsten ili ključ novog Ferrarija.

Rezervirajte karte tri mjeseca unaprijed.

Ako nekome želiti pokloniti romantični wellness-paket udvoje, ili neko drugo putovanje, na to treba početi misliti 6 do 3 mjeseci unaprijed. Jer tada ćete dobiti najbolje cijene.

profimedia-0355591610

Organizirajte se.

Kako NE bankrotirati ovih blagdana? Koliko god zvučalo ne-romantično, napravite popis osoba kojima želite dati dar, i odredite budžet. I jednostavno, kupite poklone koji spadaju u okvir tog budžeta koji ste sami sebi zadali.

Pratite kupone.

Sve naše omiljene web stranice pune su kuponskih kodova, ali ne samo to. Mnogi časopisi, kao što je recimo Story, pa i Cosmopolitan, periodično ali konstantno nudi pogodnosti sa kuponima koje nam donose popuste i do 50%.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj