Kako da vaša garderoba izgleda urednije nego ikad

19/03/2020

Ako već dulje vrijeme odgađate pospremanje i dovođenje garderobe u red, sada je pravo vrijeme da to učinite!

1. Pristupite organizaciji garderobe na pravi način. Psihički se pripremite na to da će vam biti potreban cijeli dan i da je to nešto što kada jednom započnete morate i dovršiti. Sve dok ne budete potpuno sigurni i odlučni da se želite uhvatiti u koštac sa svojom garderobom, ne započinjite ništa. Jer u protivnom ćete se u pola posla naći s ogromnim hrpama odjeće posvuda oko vas i nedostatkom volje da posao privedete kraju i opet nećete napraviti ništa.

2. Potpuno raščistite sve iz ormara. A kada kažemo sve, doslovno mislimo sve do zadnjeg komada odjeće. Odmah u početku odjeću prilikom vađenja možete slagati na nekoliko hrpa - hrpa s potpuno iznošenom odjećom, hrpa s omiljenim komadima, hrpa s odjećom za koju niste sigurni što biste s njom, hrpa s odjećom u koju više ne stanete... Kada odjeću jednom odijelite, bit će vam lakše napraviti selekciju.

3. Posvetite vrijeme organizaciji. Nema ništa ljepše od besprijekorno posloženih i organiziranih garderoba, a uz samo malčice truda i mašte i vaša garderoba može zasjati punim sjajem. Osmislite najpraktičniji način da točno znate gdje vam je što i da vam garderoba bude što preglednija i sistematiziranija. Grupirati možete prema stilovima, bojama ili bilo kojem drugom kriteriju koji vam odgovara.

4. Obavezno dodajte dekoracije. Što vam ormar bude oku ugodniji, to ćete imati više želje održavati ga čistim i urednim. Uredno posložite cipele, na stari šal koji rijetko nosite uredno izložite omiljene komade nakita, pažljivo posložite torbice, rukavice i sve ostale omiljene modne dodatke.

5. Racionalno odlučujte kojih se komada riješiti. Nemojte postati sentimentalni oko svakog komada odjeće. Riješite se svega u što više ne stanete, svega što niste nosili duže vrijeme, svega što ste povremeno nosili, ali mrzite iz dna duše, svega u čemu se nikada više ne možete zamisliti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj