Kako biti cimerica iz snova, a ne iz noćne more?

02/09/2019

Obavezno štivo za sve vas pred kojima su prvi cimerski dani!

1. Nemojte isprazniti frižider u kojem vam ništa ne pripada, čak ni ako ste pijani, mamurni ili ste jednostavno ogladnili. Pobrinite se da uvijek imate hrane, a ako vam se slučajno dogodi da vam nestane, lijepo zamolite cimericu da vam posudi nešto svoje, no to obavezno kasnije vratite.

2. Možda je vaša cimerica za vikend otišla doma, no to ne znači da vaša prijateljica/rodica/tkogod smije prespavati na njezinom krevetu, posebice ako je mrtva pijana.

3. Ako potrošite papir u wc-u ili papirnate ručnike, stavite novu rolu. 

4. Nemojte ostavljati za sobom po sobi ili stanu maramice, čarape, gaćice... Sve stvari neka vam budu uredno na svom mjestu.

5. Nemojte gnjaviti vaše sustanare zbog njihovog izbora glazbe niti im nametati svoj. Bez obzira na to dijelite li isti glazbeni ukus ili ne, koristite slušalice.

6. Kada nešto pojedete ili popijete, počistite za sobom. Odmah, a ne kada se nakupe mravi, žohari i ostali ''ljubimci''. 

7. Redovito perite suđe iza sebe ili dogovorite dane kada će tko prati suđe.

8. Ponašajte se odgovorno kada je u pitanju novac. Nemojte kukati da nemate i žicati cimericu da vam posudi, šepureći se u novim čizmicama kojima niste mogli odoljeti.

9. Počistite kupaonicu kada obavite sve što ste trebali. Očistite wc, kadu, skupite dlake, pospremite svoje proizvode.

10. Uvijek imajte na umu da cimeri nisu vaši najbolji prijatelji niti osoba s kojom ste u vezi, iako mogu biti i jedno i drugo. Sami se ponašajte uzorno, a ako vas nešto smeta, otvoreno o tome razgovarajte. Ako doista ne možete na zelenu granu, razmislite o novom cimeru.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj