Kada bi vagina mogla govoriti...

05/02/2020

Između ostaloga, šapnula bi vam ove 3 stvari...

''Možeš li mi učiniti uslugu i popiškiti se odmah nakon seksa?''

Zasigurno ste čuli da je mokrenje prije i poslije seksa dobro za prevenciju infekcije urinarnog trakta, ali to nije potpuno točno. Mokrenje nakon seksa, čak i ako ne osjećate potrebu za njim, pomoći će da bakterije koje uzrokuju infekciju nestanu iz vašeg tijela. No mokrenje prije odnosa slabit će vaš urinarni mlaz nakon odnosa pa ga je bolje izbjegavati.

Idući put kada krenete u seksualne eskapade sa svojim dragim, izbjegnite odlazak na wc prije odnosa, osim ako, naravno, doista imate pun mjehur i jednostavno morate na wc. Nakon seksa pomokrite se i potjerajte loše bakterije. Ako će se vaši problemi s infekcijom urinarnog trakta ponavljati, nije loša ideja na brzinu se istuširati prije seksa kako biste isprali sve eventualne klice.

''Ženo, nešto tu nije u redu!''

Dan ili dva nakon seksa, osjećate jaki svrbež u intimnim područjima i poprilično ste sigurni da je uzrok gljivična infekcija, iako uzrok može biti nešto potpuno deseto - kao na primjer sperma vašeg dragog. Ne morate biti alergični, sperma jednostavno može izbaciti iz ravnoteže bakterije koje su inače prisutne u vašoj vagini. Sperma nije jedina koja do toga može dovesti. Slina i razni sapuni mogu imati isti učinak. Što se infekcije tiče, osim svrbeža koji je dobar pokazatelj problema, znat ćete da se borite s gljivičnom infekcijom ako vam se pojavi zrnasti iscjedak, a svrbež se pojavljuje uglavnom oko vaginalnog otvora.

''Ove su hlače definitivno preuske!''

Jeste li primjetili kako je vašim preponama naporno u zadnje vrijeme? Ne pojavljuje se osjećaj laganih trnaca koji vas prožimaju kada kreće akcija, već imate osjećaj da se trnjenje stopala preselilo u nešto sjevernija područja. Razlog tome mogu biti preuske hlače, najčešće traperice. Ako su traperice preuske, pritiskat će živce vaše zdjelice, zbog čega će razina krvi biti niska pa će nedovoljno kisika stizati do vaše vagine. Čak postoji i naziv ovog problema - meralgia paresthetica. Budete li inzistirali na nošenju takvih hlača, mogli biste završiti s kroničnom boli u vaginalnim dijelovima i oštećenim živcima. Budu li se vaši problemi nastavljali, potražite savjet doktora jer je možda uzrok nešto ozbiljnije, no svakako izbjegavajte preuske traperice.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj