Jeste li zlopamtilo?

27/02/2018

Prije nego se krenete duriti do pamtivijeka, razmislite je li situacija uopće vrijedna vaše pažnje. Ako je, razmislite kako ju riješiti...

Smeta vam što vas prijateljica zanemaruje zbog dečka. Recite joj da ste povrijeđeni i da želite razgovarati s njom. Ako se iskreno ispriča, shvatite da svi griješe. I upitajte se jeste li vi već možda napravili nešto slično. No ako ona ne vidi ništa loše u svojim postupcima, sjetite se da ne traju sva prijateljstva vječno. I potrudite se oko onih prijatelja koji će vas uvijek podržavati.

Kolegica na poslu vam je ukrala ideju. Isti trenutak svima uključenima dajte do znanja da je ideja vaša. Bez imalo sarkazma recite: ‘Zapravo, baš sam to nedavno predložila Anđeli. Drago mi je da se i ona s tim slaže.’ Tako će vaš šef shvatiti situaciju, a vi ćete naučiti da se s vremena na vrijeme morate založiti sami za sebe pa nećete imati što komu zamjerati. Ubuduće pripazite što ćete povjeriti toj kolegici.

Smeta vam što nova cura flertuje s vašim bivšim. Neće vam pomoći to što se još ljutite zbog nečeg što je svršeno, radije se fokusirajte na sadašnju vezu. Ako trošite energiju na ljude koji su sada u vašem životu, nećete imati vremena razmišljati o onom što je bilo prije.

Dečko vam se odbija pridružiti na obiteljskim druženjima. Ova zamjerka može uništiti vašu vezu. Umjesto da mu predbacujete, sljedeći put olakšajte mu takvu situaciju. Razgovarajte zašto nije htio doći, možda mu je zbog nečega bilo neugodno. A što dulje to pitanje ostaje neriješeno, što mu dulje zamjerate, šteta je sve veća.

 

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo