Inspirativne priče lifestyle tjednika Story koje promiču ravnopravnost, solidarnost, slobodu i izražavanje, jednake šanse za sve

24/02/2020

Sve ovo samo je uvod u ono što će projekt Same Chances pokazati i stvoriti...

U travnju 2019. godine lifestyle tjednik Story pokrenuo je jedan od najvažnijih projekata od njegova osnutka - višegodišnju društveno odgovornu akciju kojoj je cilj podizanje svijesti javnosti o poštivanju ljudskih prava.

Projekt #samechances korijene ima u Općoj deklaraciji o ljudskim pravima, koja je proglašena na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda 1948. godine, te Povelji Europske unije o temeljnim pravima iz 2000. godine.

2

3

Vrijednosti na kojima se temelji projekt #samechances i na kojima se planiraju aktivnosti jesu počela građanskog društva na temeljima solidarnosti, društveno ekonomska pravičnost i uključivost društveno osjetljivih skupina, uvažavanje različitosti, rodna ravnopravnost, sloboda izbora i izražavanja.

Cilj projekta je podići svijest o najosjetljivijim područjima na kojima su ljudska prava ugrožena, promicati pozitivne primjere osoba, organizacija i ustanova.

4

5

Od ove godine, na tjednoj razini objavljuju se velike inspirativne priče poznatih osoba, koje prvotno izađu srijedom u tiskanom izdanju tjednika Story a zatim ih možete pratiti i na portalu Story.hr gdje vas očekuju i dodatni sadržaji, točnije emotivna videa sa samog snimanja.

U sklopu portala Story.hr pratite i posebnu rubriku Same Chances u kojoj na dnevnoj bazi možete pronaći i inspirativne priče iz cijelog svijeta ali i one naše, domaće, koje su najveći odaziv donijele i na društvenim mrežama.

6

7

Sve ovo samo je uvod u ono što će projekt Same Chances pokazati i stvoriti, a isto pratite u Storyju i kroz  #samechances.

8

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj