Imamo dobitnice knjige #ŠEFICA

18/10/2019

Sophia Amoruso, modna i business guruica za milenijalke, već niz godina suvereno vlada financijskim top-listama, društvenim mrežama, TV scenom, a njezina knjiga #ŠEFICA i dalje ne silazi s top lista čitanosti.

U samo deset godina Sophia Amoruso je od vječne studentice na rubu gladi, peračice tanjura i zaštitarke koja ne zna što bi sa sobom postala vlasnica najcool modnog brenda, vintage online trgovine Nasty Gal, vrijedne 100 milijuna dolara, a sebe je pretvorila u hodajući hype koji na Instagramu prati 2,3 milijuna fanova. Dok mi ovo pišemo, a Sophia vjerojatno svojim stylish tetoviranim rukama okida vrući selfie na bazenu u L.A.-u, na stotine žena čita njezinu knjigu “#ŠEFICA" – kombinacija poslovnog self-helpa, coffee table knjige i autobiografije, koja će vam dati snažan vjetar u krila ako i vi sanjate o pokretanju vlastitog biznisa.

Naime, kada je 2014. objavila prvu knjigu “#ŠEFICA”, miks autobiografije i poslovnih savjeta za mlade poduzetnice u kojoj je iskreno progovorila o svom putu prema bajci, Sophia nije ni slutila da će joj u međuvremenu ta knjiga i taj sjajan naziv poslužiti kao platforma za sve ostale aktivnosti. “To nije obična knjiga, to je #GIRLBOSS pokret”, izjavila je Lena Dunham. I bila je u pravu. Nije trebalo dugo čekati da se Sophia digne, popravi stylish haljinicu i uzme stvari u svoje ruke.

2

Prodala je Nasty Gal 2017. britanskoj tvrtki BooHoo Group za 20 milijuna dolara s tim da je konsolidira, potom je otvorila fondaciju Girlboss kojom prikuplja novac za talentirane mlade cure, a stranica www.girlboss.com na kojoj možete naći pregršt savjeta, od pravog botoksa do antidepresiva, svakim je danom sve posjećenija. I baš kad joj je u listopadu izašla druga knjiga “Nasty Galaxy”, uzbudljiv život gđice Amoruso pojavio se i na malim ekranima, točnije rečeno na Netflixu pod istoimenim nazivom novog-starog brenda “#GIRLBOSS”.

Poklanjali smo vam 5 primjeraka ovog uzbudljivog bestsellera, a sretne dobitnice su:

1. Anja Jakopčević

2. Aleksandra Tomić

3. Karla Rebić

4. Mirjana Vuković

5. Ines Obradović

Čestitamo!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj