Franka Batelić: najsretnija je kada pjeva ljudima i čini ih sretnima

24/03/2019

Pjeva od svoje treće godine života, svira klavir i gitaru, a osim pjevanja, obožava putovanja i strane jezike. 2018. nas je predstavljala na Eurosongu s pjesmom ‘Crazy, od prošlog je ljeta sretno udana za našeg nogometnog reprezentativca Vedrana Ćorluku, a hitove nije prestala nizati još otkako je 2007. nastupila u talent showu ‘Showtime’, a prošle je godine izdala i prvi album 'S tobom', za Karpo media.

Za sebe kaže da je nepokolebljivi sanjar i horoskopski blizanac s ‘dvanaest’ osobnosti od kojih svaki dan jedna preuzima kontrolu. Najsretnija je bosa pod palmom dok svira cumbia, a još sretnija od najsretnije na pozornici, za mikrofonom, u trenutku kada sve odjednom ima smisla, dobar je beat, muziku osjeća u svakom kutu svog tijela i radi ono što najviše voli - pjevati ljudima i činiti ih sretnima.

Uz to je i kćer, sestra, žena i “mama” dlakavom tvrdoglavom stvorenju, psu Oskaru. Ponekad joj je najdraže upravo ljenčariti s Oskarom i ne misliti apsolutno ni o čemu, dok s druge strane živi za druženja s ljudima, prijateljima, poznanicima i sakupljanje dobre energije, ples, smijeh, učenje novih stvari, širenje horizonta… Kaže da joj se toliko želja ostvarilo da ju je strah zaželjeti jos nešto, ali oduvijek sanja Afriku i dugi put kroz Keniju, Tanzaniju, Namibiju, Kongo, štoo joj je na samom vrhu bucket liste.

franka

Život ne može zamisliti bez glazbe, obitelji, ljubimca Oskara i dobre klope, a kao rođena Istrijanka suncu i moru uvijek će dati prednost pred zimom. Voljela bi da je mogla doživjeti koncerte Janis Jopin, Zeppelina, Queena, Bowieja, Michaela Jacksona, Marvin Gayea, Princea, a njen najveći glazbeni crush i apsolutno najveća inspiracija je Jovanotti, talijanski genije i poeta i voljela bi u bilo kom pogledu prisustvovati njegovim kreativnim radionicama i vidjeti iz prve ruke što se to događa u tom umu i na koji način nastaje njegova umjetnost.

franka

Koliko god se trudi racionalizirati i donositi razumne odluke, srce i osjećaji uvijek na kraju donesu svoju odluku.  Ne žali ni za čim i misli da treba živjeti na način da se iz pogrešaka i prošlosti uči, ali se u prošlost ne vraća. Svako postignuće i uspjeh joj je posebno na neki svoj način, a ponosna je što je kroz sve uspjehe i neuspjehe ostala svoja i što je svaka njena pjesma i sve što radi odraz nje same, iskreno i beskompromisno.

Fotografije potpisuju Ivan Pavliš i Srećko Runtić 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo