7 destinacija za ludi vikend s curama

18/07/2019

Složile smo se kako je prošlo predugo otkako smo se potpuno opustile, zaboravile na brige svakodnevice i isplesale se do besvijesti te kako je upravo to ono što svakoj od nas treba...

Vjerujem da smo sve mi žene po pitanju putovanja više manje jednake - ideju o bilo kojem prigrlimo čim ju čujemo, a zatim se bacamo na planiranje detalja ludog provoda s našim prijateljicama. Problemi najčešće nastaju kada shvatimo da jednoj ne odgovara jedan datum, drugoj drugi, a treća ima na umu puno bolju destinaciju. 

Weekend getaway moje prijateljice i ja počele smo planirati prije nekoliko mjeseci tijekom kojih je svaka predložila par ideja i moram reći kako sam sretna što smo se napokon približile realizaciji. 

Vikend u nekim od toplica u Zagorju činio se, i još uvijek se čini, kao odlična ideja. Uživanje uz bazene, osvježavajuće zdrave sokove i spa tretmane nametnulo se kao jedna od najboljih ideja za dugo očekivani i apsolutno zasluženi odmor. Praktično je i to što nam je blizu pa je svakako ušlo u uži izbor. 

Budući da svaka od nas živi i radi sto na sat, potpuno je shvatljivo da je svakoj od nas bijeg od stvarnosti koji ne uključuje gubitak previše vremena na putovanje, a s druge strane pruža apsolutni zen i punjenje baterija bio pri samom vrhu liste želja. Ako još tome pribrojimo i želju da bismo voljele da je lokacija nadasve instagramična (jer ako nije na društvenim mrežama, nije se ni dogodilo), Mrežnica se sama od sebe nametnula kao fantastičan izbor. Em je blizu, em možemo pripremiti raskošan piknik po svom ukusu, em stvarno izgleda kao raj na zemlji. 

Kad smo već kod instagramičnih lokacija, pažnju su nam privukle i kućice na drveću u blizini Plitvičkih jezera koje djeluju nadasve romantično i bajkovito. Osim što je sam smještaj dušu dao za cjelodnevno ljenčarenje u apsolutnom stanju nirvane, u blizini je i hrpa brojnih drugih sadržaja za sve one koji preferiraju aktivan odmor na svježem šumskom zraku. 

Neopaženo nije uspjela proći ni ideja o iznajmljivanju neke od ultrapopularnih kuća za odmor koje, osim gotovo redovito predivnog pogleda dolaze u paketu s bazenom, jaccuzzijem i sličnim divnoćama koje bi zadovoljile prohtjeve i onih najzahtjevnijih. Najbolje od svega je što su uređene do najsitnijeg detalja i što je u njima nemoguće ne osjećati se kao doma, a osim toga su uglavnom skrivene od pogleda pa nema nikakve brige hoće li netko od susjeda zvati policiju jer, eto, smatra kako je zabava izmaknula kontroli.

2

Kako svako društvo mora imati barem jednog gurmana, tako ga ima i naše. Zapravo, u našem ih je i više od jednog. Prijateljica kojoj je svaki odmor besmislen ako ne dolazi u paketu s odličnim zalogajima predložila je da se uputimo u Istru u kojoj su brojne lokacije ne samo raj za nepce, već i pravi preporod za dušu, kao i užitak za oči. Slijedeći logiku o popularnosti destinacije, računale smo i na to kako po zakonu vjerojatnosti tamo jednostavno mora biti i zgodnih frajera, a što se svakoj od nas učinilo kao dodatan plus.

Nekima od nas odmor s pogledom na opatijsku rivijeru djelovao je još privlačnije od ionako privlačne ideje o pitoresknoj unutrašnjosti Istre. Što može nadmašiti sunčanje na plaži, plivanje u moru i fini ručak uz predivan pogled?   

E pa čini se kako postoji nešto što može nadmašiti sve do sad spomenuto. Kao apsolutni favorit svake od nas isplivao je sjeverni dio otoka Paga koji, osim skrovitih usamljenih uvala nudi i simpatična mjesta s odličnim zalogajima te naravno, nezaobilaznu party destinaciju - Zrće. Složile smo se kako je prošlo previše vremena otkako smo se potpuno opustile, zaboravile na sve brige svakodnevice i isplesale se do besvijesti te kako je upravo to ono što svakoj od nas treba.

4

Kada smo se napokon uspjele složiti oko destinacije i datuma putovanja, ostalo je samo isplanirati kako do tamo putujemo. Sve smo se složile da je najbolje putovati autom, a iako svaka od nas ima svoj, jednoglasno smo se odlučile za najnovijeg limenog ljubimca našeg društva - Citroen C3 koji je sve ikad što jedna žena može poželjeti.

Osim što je super štedljiv, bijela boja s crvenim detaljima mu tako dobro stoji. Bez imalo dvojbe smo znale da će u njegovom društvu fotke s našeg ljetovanja izgledati najbolje ikad, a nimalo nam teško nisu pale ni sve tehnološke inovacije zahvaljujući kojima je vožnja super ugodna. Definitivno nismo jedne od onih koje vjeruju kako smo mi žene lošiji vozači, ali sustavi pomoći u vožnji samo su dodatan plus kada je u pitanju osjećaj sigurnosti, tko god bio za volanom. Još samo da uspijemo potrpati sve kovčege, nesesere i nezaobilazne jednoroge na napuhavanje i zabava može početi. Jedva čekamo!

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo