5 stvari o kojima trebate pričati s prijateljicama

28/01/2019

Može jedan savjet za vječno i sretno prijateljstvo: razgovarajte o svemu s vašim najboljim prijateljicama , uključujući i ove (eventualno) tabu teme!

O IZGLEDU TIJELA Ako ste nesigurni zbog svoga izgleda, s pravim prijateljicama o tome možete razgovarati jer su one iskrene i vaši najbolji kritičari, ali i podrška. Razlog više da o toj temi otvoreno razgovarate s frendicama je i novo istraživanje koje je pokazalo da ženska percepcija slike vlastita tijela ovisi o mišljenju njezinih prijateljica o svom tijelu. To znači kako bismo svi bili sretniji da smo manje kritični prema vlastitom izgledu. Hmmm, što zapravo čekamo?!O TMURNIM OSJEĆAJIMA
 Svi znamo imati loše dane, i to nije ništa zabrinjavajuće, ali ako se predugo osjećate loše, situaciju treba riješiti. Ponekad ne možete baš sve reći roditeljima, ali možete svojoj prijateljici. A što ako je baš ona u “bedu”? Najbolje što možete učiniti jest da slušate osobu i time pokažete da vam je stalo. 
 

O ŽALCU LJUBOMORE
 Ako vaša najbolja frendica dobije posao koji ste baš vi poželjeli ili vas upozna sa svojim prezgodnim, novim dečkom, a vi još plovite solo vodama, ispravno bi bilo proslaviti njezin uspjeh, ali i iskreno reći kako se osjećate. Recite nešto poput: “Jako sam sretna što ti se otvaraju nova vrata u životu, ali to me tjera da se pitam kako ja stojim.”

dffefef

O VAŽNOSTI NOVCA Razgovori o novcu mogu biti prilično škakljivi, posebno u prijateljstvu. Ako vaša prijateljica financijski slabije stoji, budite pažljivi i birajte mjesta za izlaske koja si može priuštiti. Ako pak ona uvijek očekuje da vi platite račun, recite nešto poput: “Upravo sam dala pola plaće zubaru, možemo podijeliti račun?” A što ako je ona dobila povišicu, a vi niste? Nemojte biti negativni. Umjesto toga, pitajte je kako joj je to uspjelo – to će vam pokazati što to ona ispravno radi, a može vam pomoći da i sami poboljšate financijsku situaciju.

I, NARAVNO, MALO O DEČKIMA
 Lijepo je znati što prijateljice misle o vašem dečku. One mogu s neutralne točke gledišta vidjeti vašu vezu i ponuditi vam savjete. Dobra je ideja uključiti i muške prijatelje koji mogu ponuditi potpuno novu perspektivu. Unatoč tome, postoje neke stvari koje ne biste trebali iznositi pred svojim frendovima – prljave detalje vaše svađe ili njegove novčane i osobne probleme. Na kraju krajeva, ako pitate za savjet, budite spremni za potpunu istinu – to je smisao prijateljstva, zar ne?

csscsf

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo