5 savjeta za preživljavanje siječnja

03/01/2017

Nemojte piti dok skijate, nemojte trošiti novac koji nemate na stvari koje vam ne trebaju (samo zato što su na popustu) i nemojte pasti u depresiju zbog ružnog vremena.

Vani je hladno i sivo, a i vaše je raspoloženje u sličnom tonu? Nemate love za lude provode jer ste sve potrošili u prosincu, životna energija vam je "na rezervi", a proljeće vam se čini milijunima svjetlosnih kilometara daleko? Imamo par ideja za brzinsko oraspoloživanje!

1. Nabavite aroma lampu.  Miris je jedino od pet čula koje je direktno povezano sa limbičkim režnjem (centrom za kotrolu emocija) u mozgu. Zahvaljujući tome, mirisi mogu utjecati na naše raspoloženje i emotivno stanje. Zato hitno nabavite aroma lampu i u nju nakapajte eterično ulje limuna koje djeluje osvježavajuće i opuštajuće, pomaže u balansiranju emocija, djeluje antidepresivno, umanjuje osjećaj ljutnje i daje trenutačni osjećaj energije.

2. Otiđite na skijaški vikend. Svježi zrak izvjetriti će sve negativne misli, a zgodni frajeri na after-ski partijima ponovno u vama probuditi volju za životom. Samo nemojte pretjerivati s alkoholom i - obavezno nosite kacigu!

3. Kupite si cvijeće. Buket žutih tulipana asocirati će vas na sunce, proljeće i tople dane koji će, vjerovali ili ne, vrlo brzo ponovno stići. Cvijeće je, znanstveno dokazano, instant "podizač" raspoloženja.

4. Trošite razumno. Znamo da vas sezona sniženja mami da se razmašete kreditnom karticom ali prije nego krenete u šoping obavezno sastavite listu stvari koje su vam doista potrebne. I držite je se. Deseta mala crna haljina vam doista nije potrebna, ma kako bila lijepa i povoljna.

5. Nemojte prekršiti baš sve novogodišnje rezolucije. Držite se barem jedne i biti ćete jako ponosni na sebe.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo