Kakve prijateljice trebate

21/08/2013

Psiholozi kažu da je potrebno imati pet vrsta socijalne podrške za uravnotežen život, zato ih osigurajte čim prije...

Pomagačica

Psiholog John Aiken smatra da je ovaj tip prijateljice najvažniji. U slučaju da vam se nešto dogodi, ona je tu uz vas, pomaže vam s dosadnim poslom, pomaže vam srediti vaš život. Po prirodi ona je brižna i dobra i uči vas nesebičnosti i iskrenom prijateljstvu.

Navijačica

Ona vam pruža bezuvjtnu potporu i poštovanje, uvijek vjeruje u vas. Ona u vama vidi neke stvari, koje ni vi sami ne vidite. Znajući da netko vjeruje u vas, podiže vaše samopouzdanje.

Savjetnica

Iskrene riječi ove prijateljice neće dozvoliti da se bilo kada osramotite. Njezino mišljenje poštujete najviše od svega, nudi vam potporu u obliku savjeta i daje vam budućnost da bolje analizirate situaciju oko sebe.

Rame za plakanje

Ova prijateljica saslušat će sve vaše probleme , koje nužno morate s nekime podijeliti. Njezina emocionalna inteligencija i bezuvjetna potpora znači, da vas zapravo prihvaća takvima kakvi zapravo jeste.

Druga sestra

Nju poznajete otkad znate za sebe, zajedno se možete prisjećati vremena kad ste nosile aparatiće za zube i svih frizura koje ste ikad imali. Ona vas sada promatra kroz vaš novi posao i novu odjeću koju nosite. Međutim, stari prijatelji podsjećaju nas tko smo zapravo, a zajednička iskustva i zajednička povijest vraća nas našim temeljnim vrijednostima.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo