15 jednostavnih trikova za uspjeh na Instagramu

28/03/2016

Tajna uspješnosti na Instagramu krije se u nekoliko trikova koje će vaše fotke pretvoriti u remek djela!

1. Svaku fotku obroka (poput onih koje fotkate u restoranima) fotkajte iz ptičje perspektive, s mobitelom bar metar udaljenim od tanjura.

A photo posted by EMILY (@the_peachy_pear) on

 

2. Koristite prirodno svjetlo u najvećoj mogućoj mjeri kako bi dobili savršenu kvalitetu fotografije. Čak i kad ste u zatvorenom prostoru, koristite dnevnu svjetlost s prozora.

3. Zbog prirodnog svjetla, fotkajte doručak ili ručak češće od večere. Fotke s umjetnim svjetlom najčešće su potpuni #Instafail

4. Ako baš želite fotografirati obrok u zamračenom restoranu, koristite svjetlo drugog mobitela. Posudite mobitel i, koristeći aplikaciju „flashlight“, osvijetlite tanjur pod kutem od 45 stupnjeva kako bi dobili dovoljno svjetlosti za uspješnu fotografiju.

5. Okrećite se plavim tonovima što češće. Jedno je istraživanje pokazalo kako su fotke s crvenim i narančastim tonovima najmanje popularne, dok fotke s plavim tonovima dobivaju čak 24 posto više likeova.

6. Ako želite opise slika oblikovati u odlomcima, koristite copy-paste. Vjerojatno znate da ne možete direktno stvarati odlomke na Instagramu, ali vas ništa ne sprječava da ih kopirate iz nekog drugog dokumenta kako biste imali preglednije i uređenije opise.

7. Ne pretjerujte u uređivanju. Fotografije vašeg lica prema statistikama će biti popularnije za čak 30 posto, ali se pobrinite da zadržite svoj prirodan izgled (jer je prekrasan). U redu je koristiti alate za uklanjanje pokojeg prištića, ali izbjegavajte umjetno zaglađivanje cijelog lica jer ćete time izgubiti svoje prirodne linije i sve ono što vas čini... pa vama.

8. Koristite aplikaciju Iconosquare kako biste odredili najbolje vrijeme za objavljivanje ovisno o aktivnosti vaših followera. Aplikacija je besplatna i dat će vam sve informacije potrebne za uspješan profil.

d

9. Fokusirajte se na određen predmet na slici s kamerom, ne s Instagramovim alatom za zamagljivanje. Tako ćete dobiti na profesionalnosti, a i zadržati prirodnost.

10. Kad god koristite filtere, smanjite im intenzitet. Manje je više – prirodno lijepe fotografije s manjim izmjenama puno su omiljenije i profesionalnije od onih s pretjeranim filterima.

11. Usavršite ključne riječi i hashtagove za još više followera. Vaši hashtagovi moraju biti oni koji će vam donijeti nove followere. To ćete najbolje postići tako da pratite trendove na Instragramu i objavljujete fotografije u skladu s njima.

A photo posted by Cosmopolitan (@cosmopolitan) on


12. Kad fotografirate nešto pod lošim svjetlom, koristite HDR.
S uključenim HDR-om, imate puno manje šanse od mutnih, nekvalitetnih fotki. Kako biste uključili HDR, uključite kameru i potražite opciju na vrhu ekrana. Dok je uključen, točkica je žuta.

13. Pobrinite se da ne fotografirate sa strane već koristite isključivo ptičju perspektivu, odnosno uspravno. Na taj će način predmet na fotografiji biti jasniji, a sama će fotka izgledati potpuno profesionalno.

14. Nemojte koristiti filter uopće. #NoFilter! Umjesto filtera, koristite druge Instagramove opcije poput podešavanja kontrasta i svjetlosti, oštrine i slično. Tako ćete zadržati prirodnost, ali i istaknuti ljepotu predmeta na fotografiji.

15. Uredite fotku bez objavljivanja tako što ćete uključiti „Airplane mode“. Kad stisnete „objavi“, vaša se slika neće objaviti, ali će se uređena sačuvati u vaše albume. To vam omogućuje korištenje Instagrama za uređivanje fotki koje ne želite objaviti ili želite sačuvati za kasnije.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj