ISTINITE PRIČE: Dan kada me moja ljubav ošamarila

18/06/2013

Podigao je čašu nudeći mi piće. Bio je predivan – visok, taman, plavih očiju kojima nisam mogla odoljeti. A onda sam shvatila da moj savršeni dečko ima prilično temperamentnu narav, povjerila nam je Natalija (27)

Da mi je netko prije samo godinu dana rekao da ću noć provesti na željezničkoj stanici, rekla bih mu da je lud i da ne zna što govori. Ali sada, dok sam ruksak sa svojim stvarima čvrsto stiskala u rukama, jer se u njemu nalazilo baš sve što sam trenutačno posjedovala, moji bezbrižni studentski dani činili su se miljama daleko. U Zagreb sam došla prije dvije godine, iz malog mjesta u istočnoj Slavoniji. Otac mi je umro kad sam imala 15 godina i život s mojom majkom do trenutka kad sam konačno otišla od kuće, bio je krajnje nesnošljiv. Svađale smo se oko svega, od toga da ne bih trebala na studij, do toga da je ples koji sam obožavala i potajno snatrila o tome da se njime ozbiljnije bavim, potpuni gubitak vremena.

Moja majka smatrala je da živim u iluzijama i da bih nakon srednje škole trebala prihvatiti posao u poštanskom uredu, gdje je godinama bio zaposlen moj otac. Srećom, imala sam dobre ocjene i bez problema sam upisala fakultet u Zagrebu. Nakon očeve smrti ionako sam imala njegovu mirovinu i ostale privilegije dok god se redovito školujem pa sam se smjestila u studentski dom u Cvjetnom naselju i započela svoj novi, studentski život. Bila sam toliko sretna da sam zaboravljala jesti pa sam u prvih mjesec dana izgubila dva kilograma.

Činio se savršenim...

Prva osoba koju sam upoznala kad sam došla u Zagreb bila je moja cimerica Lucija, vesela Dalmatinka koja je po cijele dane pričala na telefon. Kad nije pričala, tipkala je poruke. Lucija je smatrala da studiranje služi da bi se čovjek zabavio prije nego što krene u život odraslih. Svakih mjesec dana, nakon što bih barem desetak puta odbila otići s njom na zabavu ili izlazak, morala sam konačno pristati jer je prijetila potpunim bojkotom pristupa njezinu dijelu frižidera, gdje sam se neumorno i slobodno opskrbljivala. A u Lucijinom dijelu, koji bi njezini roditelji barem jednom mjesečno dupkom napunili, čovjek se zaista mogao opskrbiti. I tako smo se zatekle na zabavi njezine kolegice s fakulteta. I sve bi vjerojatno ostalo na veseloj studentskoj zabavi da te večeri nismo upoznale Njega.

Bio je prijatelj nečijeg prijatelja, oči su mi stalno bježale prema njemu. Na kraju je uhvatio moj pogled i nasmiješio se. Podigao je čašu koju je držao u ruci, nudeći mi piće. Odmahnula sam i pokazala mu plastičnu čašu koju sam već držala u ruci. Imam, hvala, oblikovala sam riječi usnama i široko se nasmiješila. Bio je predivan. Visok, taman i imao je plave oči kojima nisam mogla odoljeti. Kasnije sam izašla iz zadimljene sobe na balkon da udahnem malo zraka i on se u sljedećem trenutku stvorio iza mene. Zvao se Matko, bili smo vršnjaci i studirao je veterinu, vikendom je trenirao djecu do 15 godina nogometu. Činio se savršenim.

Čak toliko da sam nakon samo nekoliko mjeseci veze ostavila svoju studentsku sobu i Lucijin frižider te se doselila Matku. Matko je, otkad je krenuo u školu, stanovao s bakom. Otac ga je napustio kad je bio sasvim malen, a majka mu se preudala i odselila u Njemačku. Rijetko su se čuli, a poslije više i nisu. Zato je baka činila sve da Matka razmazi i u tome je uglavnom uspijevala. Nakon nekog vremena shvatila sam da moj savršeni dečko ima prilično temperamentnu narav.

Marihuana i vikanje

Postalo mi je jasno da mu se studij razvlači već godinama, da uglavnom izostaje s treninga i da vikendom kad bi baka otišla do svoje sestre, sve češće poziva svoje “rasta” prijatelje koji po cijeli dan puše, cerekaju se i slušaju muziku kod njega u sobi. Kad sam prigovorila kako je stan kao štala i da bi bilo krasno da ipak počiste iza sebe jer se to pretvorilo u moju redovnu obavezu, Matko se drsko obrecnuo na mene. Iako sam tu noć zaspala plačući, nakon što se Matko u neko doba noći ušuljao u naš krevet i zagrlio me, sve sam mu oprostila i pripisala to tome što se pravio važan pred prijateljima. Onda su ti ispadi postali sve češći.

Vikao je jer nisam došla na vrijeme, a on je gladan. Jer ne može pronaći svoje cigarete. Jer sam potrošila sav novac, iako je to uglavnom bio moj novac koji sam trošila na njega i njegove sve očitije poroke. Bila sam rastresena i neispavana, počela sam popuštati na fakultetu te sasvim izostajati s predavanja.

Uzeo mi je novac

Sve je kulminiralo tijekom jednog vikenda kad se njegova ekipa opet okupila u stanu i kada sam zatekla njegova najboljeg prijatelja da mi prekapa po torbi u potrazi za novcem, pritom se ludo zabavljao razbacujući moje stvari i nije bio nimalo zabrinut zbog toga. Razbjesnila sam se i izbacila ga iz stana.

Kad je Matko shvatio što se dogodilo, dotrčao je za mnom u kuhinju i bijesno me ošamario. Pokupila sam nekoliko svojih stvari u ruksak, jer je to jedino što mi je dopustio da uzmem, a sav novac koji sam imala kod sebe je zadržao. Tupo sam sjedila na željezničkoj stanici, ponižena i nesretna, valjda satima. Na kraju sam nazvala mamu. Nismo se dugo čule. Za nekoliko sati je došla po mene, nije me ništa pitala, samo me snažno zagrlila. Matkove poruke i mailovi stizali su još neko vrijeme, onda sam promijenila broj telefona. Srećom, nikad ga više nisam vidjela

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo