Kava za doručak? Da! Samo joj dodajte ovo...

21/02/2017

Doručkujete samo kavu? To je šik, ali možda bi bilo dobro obogatiti je s ove dvije stvari za energiju, pa ćete je onda tek moći nazvati doručkom! (kažu nutricionisti)

Budući da kavi nedostaje hranjivih sastojaka (osim antioksidansa i vitamina B2), potrebno ju je nutritivno obogatiti – kokosovim uljem, sirovim kakaom u prahu i prirodnim sladilom. Ovako će vaša jutarnja šalica razbuđivanja ujedno postati energetska bomba koja obiluje zdravim nutrijentima.

CAFE COCOA

Prah kakaa je na glasu kao supernamirnica – obiluje brojnim antioksidacijskim spojevima te željezom, bakrom, magnezijem, manganom, kalijem, cinkom i selenom. Uz to, stimulans teobromin iz kakaa pruža energiju i stimulira poput kofeina. Kokosovo ulje (zbog mješavine zasićenih masnih kiselina) usporava apsorpciju kofeina i ublažava njegove negativne učinke.

CAFE COCO

Obogaćena ovim zdravim dodacima, kava nam pruža dugotrajan i ravnomjeran dotok energije. Osim toga, jedno manje francusko istraživanje pokazalo je da osobe koje za doručak konzumiraju zasićene masnoće kasnije ručaju i jedu manje nego osobe koje nisu pojele „mastan“ doručak. Kako napraviti kavu koja će biti alternativa doručku savjetuje Nathan Wiebe, pisac i autor bloga Eat.Exercise.Live.Differently.

Više pročitajte na sensaklub.hr.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj