Što je uopće Saturnov povratak?

31/10/2019

Ukratko, svemir ti poručuje da je krajnje vrijeme da odrasteš

Kao najsjajniji planet Sunčeva sustava, teško ga je ne primijetiti, ali možda ne znaš da Saturn otprilike svakih 29 godina pronađe svoj put natrag na mjesto zločina - u znak i točan stupanj u kojemu je bio u trenutku tvog rođenja. Možda nećeš znati što je, ali definitivno ćeš ga osjetiti. Riječ je o pojavi koju nazivamo Saturnovim povratkom. 

Kratak popis samo nekih područja koje zahvaća:

vrijeme, mudrost i starenje

ograničenja, odgo-vornost i obaveze

prepreke, nedaće i karma

stabilnost, održivost i opredijeljenost

tradicija, struktura i disciplina

odraslost u svim svojim oblicima

Zvuči zastrašujuće, ali sve je stvar perspektive. Ok, možda mu ne možemo pobjeći, ali njegovi su prijelazi (ciklusi koji izravno utječu na tebe) predvidivi. Gledaj na planet kao na svog osobnog astrološkog životnog trenera; njegov se povratak događa kako bi ti pomogao definirati vezu sa samom sobom, ali i ljudima koji te okružuju. 

Prvi puni povratak iskusit ćeš u svojoj 29. godini. To je razdoblje osjetnih promjena, trenutak u kojemu ćeš osjetiti osobni rast i razvoj te postati zrelija, odgovornija i pouzdanija osoba. (Svakih sedam godina, počevši od tvog rođenja, Saturn ti šalje signale za ažuriranje statusa. Ti ciklusi čine temeljne dijelove glavnog događaja - Saturnova povratka). S obzirom na to da se Saturn u svakom znaku zadrži otprilike dvije i pol godine, to je razdoblje u kojemu ćeš na svoja prijateljstva, obitelj i ciljeve gledati potpuno drugim očima. To znači i da ćeš u nekom trenutku osjetiti potrebu za većim promjenama, bez obzira na to je li riječ o izlasku iz veze koja je trajala godinama ili baš suprotno - produbljivanju te veze. Možda se tvoja promjena dogodi u obliku potrage za novom karijerom. Razlog? Tvoje vrijeme osobnog definiranja na temelju 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj