Stigle su nam Iskonstrukcije – domaća online DIY zajednica!

16/12/2015

Danas su s radom krenule Iskonstrukcije, domaća online zajednica kojoj je cilj okupiti ljubitelje DIY-a (do-it-yourself tj. napravi sam), hobiste, samouke majstore, blogere i profesionalce koji svoje upute i praktične savjete rado dijele s ostalima.

Stranica trenutno djeluje u pet kategorija: tehnologija, djeca, idem van (moda, sport, zdravlje, vrt…), ostajem doma (namještaj, dekori itd.) i kuhanje. Među prvim unesenim korak-po-korak uputama već se nalazi niz fantastičnih i jednostavnih dekoracija za nadolazeće blagdane, DIY „Ugly Christmas Sweater“ za 20 kuna, modni Chanelom inspiriran otirač, detaljan opis načina izrade vertikalnog vrta ili LED rasvjete u ormaru.

Na Iskonstrukcije su dobrodošli svi koji vole dijeliti ili upijati kreativne ideje i znanje. Sudeći po anketi koju je osnivač Iskon proveo ususret lansiranju, takvih ima zaista mnogo. Čak 96% Hrvata i Hrvatica okušalo se u nekom „Napravi sam“ projektu, a kao najčešći razlog odluke na DIY spominju uživanje u rezultatima samostalnog rada.

Iskonstrukcije 1

Kako bi ih dodatno potaknuli na podjelu znanja i ideja, u Iskonstrukcijama za svoje čitatelje i registrirane članove spremaju niz iznenađenja, od redovitih mjesečnih tematskih natječaja, gostiju – urednika, posebnih izdanja i nagradnih igara.

Kao prva ovako sveobuhvatna DIY zajednica u Hrvatskoj, Iskonstrukcije imaju velik potencijal prerasti u domaću online enciklopediju praktičnih i kreativnih ideja. „Online zajednica je tek početak Iskonstrukcija. U 2016. godini one će zaživjeti i u offline-u, dok nas na proljeće očekuje i TV kanal s video instrukcijama iz zastupljenih kategorija“, poručuju iz Iskonstrukcija.

www.iskonstrukcije.hr

Iskonstrukcije 2

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj