Sam Smith izvodi naslovnu pjesmu za "Spectre", novu avanturu Jamesa Bonda

08/09/2015

Danas je potvrđeno kako će sve uspješniji britanski glazbenih Sam Smith izvoditi "Writing's On The Wall", naslovnu pjesmu filma "Spectre", 24. avanturu Jamesa Bonda.

Premijera ove ekranizacije Jamesa Bonda pod nazivom "Spectre" zakazana je za 26. listopada u Velikoj Britaniji, dok je početak prikazivanja u Hrvatskoj potvrđen za 5. studeni. Naslovna pjesma u izvedbi Sama Smitha, objavljena pod okriljem Capitol Recordsa/Universal Musica, premijeru će doživjeti 25. rujn a, kada će biti dostupna u digitalnom obliku!

Višestruko platinastim tiražama okrunjeni Sam Smith koautor je naslovne pjesme "Writing's On The Wall", zajedno s Grammyem nagrađenim Jimmyem Napesom. Od davne 1965. ovo je prvi puta da je naslovnu pjesmu za ekranizaciju Jamesa Bonda snimio neki britanski muški solo glazbenik.

Smithov debitantski album " In The Lonely Hour " pozicionirao se na prvo mjesto britanske top ljestvice, dostigao drugo mjesto u SAD-u, a singlovi s debitantskog albuma 5 puta su bili na broju jedan u velikoj Britaniji. Smith je do sada dobitnik četiri Grammy, tri BRIT Awards, šest MOBO Awards, Q i AMA Awards priznanja.

Komentirajući ovu najavu, producenti filma "Spectre", Michael G. Wilson i Barbara Broccoli, rekli su: "Sam i Jimmy napisali su najbolju pjesmu za 'Spectre', a Samova izvanredna vokalna izvedba zasigurno će "Writing's On The Wall" postaviti kao ponajbolju Bond pjesmu svih vremena".

"Ovo je definitivno jedan od vrhunaca moje karijere", rekao je Sam Smith, "Počašćen sam što konačno mogu najaviti da pjevam sljedeću naslovnu pjesmu za film o Jamesu Bondu. Jako sam uzbuđen što imam priliku biti dio ovog kultnog britanskog nasljeđa i pridružiti se nevjerojatnom line-upu nekih od mojih najvećih glazbenih nadahnuća. Nadam se da ćete svi uživati u pjesmi, kao što sam i ja uživao."

Prethodna, 23. James Bond naslovna pjesma bila je jedna od najupečatljivijih u filmskoj glazbi svih vremena. Prethodnu Bond pjesmu, "Skyfall", izvodi Adele, za što je i nagrađena Oscarom i Zlatnim globusom za najbolju originalnu pjesmu, nagradom BRIT Awards za britanski singl godine te Grammyem za Najbolju pjesmu napisanu za vizualni medij.

"Writing's On The Wall" u digitalnom obliku očekujemo 25. rujna!

http://samsmithworld.com/

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo