Mali noćni razgovori Milane Vuković Runjić

15/06/2016

Na ljetnoj Sceni AMADEO od 20. lipnja u 21 sat započet će “Mali noćni razgovori” Milane Vuković Runjić i njenih zanimljivih gostiju

Od ponedjeljka 20.lipnja 2016. s početkom u 21 sat svi štovatelji rada i djela Milane Vuković Runjić, imat će priliku uživati u njenim “Malim noćnim razgovorima” s eminentnim književnicima, profesorima, redateljima te nadasve zanimljivim i osebujnim sugovornicima. Bit će to gosti koji će sigurno izazvati interes javnosti, kako zbog svog rada, tako i zbog činjenice da su uvijek spremni na kvalitetan i konstruktivan način pričati o hrvatskoj kulturnoj, političkoj, filmskoj, medijskoj i javnoj sceni.

Razgovori će biti zanimljivi, raznoliki i nema sumnje podosta intigrantni, a gosti su književnik i prevoditelj Boris Perić; sveučilišni profesor, književnik, sociolog, esejist, znalac političkih mikro i makro-odnosa, teoretičar, kolumnist, svjetski putnik Slaven Letica; redatelj svjetskog kazališta Krešimir Dolenčić; liječnik, diplomat, putnik, pjesnik Drago Štambuk; te sveučilišni profesor, pisac, kolumnist, komentator, ZOON POLITIKON, Nino Raspudić. Svi oni jamstvo su ugodnih večeri u kojima će se kroz kvalitetan dijalog protresti hrvatska društvena scena u kojoj će imati priliku uživati svi oni koji vole čuti konstruktivnu kritiku i uvijek čuti nove ideje i drugačije pogled na ustaljenu životnu svakodnevicu.

MALI NOĆNI RAZGOVORI 1

PROGRAM RASPORED: 

MALI NOĆNI RAZGOVORI S MILANOM VUKOVIĆ RUNJIĆ

ULAZ NA SVE “RAZGOVORE” JE SLOBODAN

Ponedjeljak, 20.06.,21:00 sat
GOST: Književnik i prevoditelj BORIS PERIĆ
Razgovarat će o novom i epohalnom Perićevom prijevodu Petrice Kerempuha na njemački. Krleža i njegov arhetipski junak, Imaginarij i “galgen-humor” Petričin, Boris Perić i njegove veze s istarskim vampirom Jurom Grandom, kao i pisanje nastavka kultnog romana “Vampir”. Priče iz Perićeve bečke kuharice i kako preživjeti kao književnik. Ulaz slobodan.
 

Četvrtak, 23.06. u 21 sat
GOST: Sveučilišni profesor, književnik, sociolog, esejist, znalac političkih
mikro i makro-odnosa, teoretičar, kolumnist, svjetski putnik SLAVEN LETICA
Osim o njegovim knjigama eseja, razgovarat će o tome kako je danas biti ZOON POLITIKON; politikom i političkim komentarom zaražen pojedinac i zašto u Hrvatskoj nije dovoljno biti liberalni ironičar, prema doktrini Richarda Rortyja, o potrebi aktivnijeg angažmana i mogućnosti mijenjanja svijeta (pa tako i našeg malog svijeta) na bolje. Ulaz slobodan.
 

Nedjelja, 26.06. u 21 sat
GOST: Redatelj svjetskog kazališta KREŠIMIR DOLENČIĆ
THEATRUM MUNDI kao tema: od Mozarta do Monteverdija, od lutki u vremeplovu do grandioznih produkcija “većih od života”. Život kreativca, vizionara i čovjeka čije kazalište nikada nije “zatvorena kutija”, već savršen dijalog s publikom i svijetom. Ulaz slobodan.
 
Utorak, 28.06. u 21:00 sat
GOST: Liječnik, diplomat, putnik, pjesnik DRAGO ŠTAMBUK
Razgovarat će o tome kako poezija liječi i o moći riječi. O tome kako neke Dragine pjesme doslovce dižu iz mrtvih. O njegovim putovanjima po svim krajevima svijeta i po “rubu zemljine ploče”. O njegovoj poeziji nadahnutoj Japanom i Bračom, poviješću i prošlošću. Ulaz slobodan.
 
Nedjelja, 03.07. u 21:00 sat
GOST: Sveučilišni profesor, pisac, kolumnist, komentator, ZOON POLITIKON
NINO RASPUDIĆ
Razgovarat će o mogućoj profesionalnoj obavezi intelektualca da bude uronjen u političku aktualnost, te što ta obaveza sa sobom donosi. Je li došlo vrijeme da pred stvarnošću bježimo u imaginarne  Arkadije i izmišljene svjetove? Trebamo li “širom zatvoriti oči” kao u posljednjem Kubrickovom filmu ili ih ipak otvoriti? Ulaz slobodan.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj