Knjiga za na more

04/06/2019

U Laubi je proteklog tjedna održan boutique sajam knjiga...

Knjiga za na more kao novi koncept zagrebačke Laube zamišljen kao susret knjige, razgovora i glazbe. Ovo je bio sajam na kojem su ponajbolji hrvatski izdavači ponudili svoja ljetna štiva. Umjetničko-kreativna atmosfera zagrebačke Laube uz razgovore o suvremenim temama pisane riječi ovaj sajam je učinila jedinstvenim te je svojim šarmom i kvalitetom privukla veliki broj žitelja grada u potrazi za kvalitetnim sadržajem.

U sklopu programa su se održali okrugli stolovi na suvremene teme.  Novinarstvo novih medija bavilo se ulogom novih komunikacijskih tehnologija u promjeni sadržaja i shvaćanja suvremenog novinarstva i književnosti. Igre prijestolja svuda oko nas tematizirale su globalni književno-filmski fenomen koji samo rijetki mogu izbjeći, a Self help kao put ka sreći? objasnio je povećanu popularnost literature za kvalitetnije življenje.

Trodnevnu zabavu u večernjim satima osigurale su glazbenice iz projekta Femme nouvelle. Bila je to i prilika za promociju prve kompilacije Femme nouvelle na kojoj se nalazi 10 pjesama domaćih kantautorica. U petak su nastupile Mary May, Nina Romić i Maja Posavec, u subotu Sara Renar i SUN U, te umjetnica Ana Opalić sa zanimljivim performansom. U nedjelju je nastupila Željka Veverec i trio, a Aklea Neon se direktno s proputovanja Južnom Amerikom spustila u dvorište Laube i pripremila svoj glazbeni doprinos. 

Paralelno se održala i izložba hrvatskih književnih ilustracija ponajboljih hrvatskih ilustratora među kojima su Dominik Vuković, Vedran Klemens i Tena Letica Tkalčević.

U popratnom programu sajma također su se održali književni kviz, top liste knjiga poznatih Hrvata, književne radionice i još poneko iznenađenje. Knjiga za na more pokazala se tako kao drugačiji književni sajam na kojemu je svatko od nas pronašao kutak za sebe. 

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo