Jonah Hill - od "buraza" do feminista

13/02/2019

Sjećate li se filma "Superbad"? Ili "Knocked Up"?

Jonah Hill se javnosti predstavio u davnoj 2007. svojim urnebesnim komedijama - ispunjenim napušenim, šovinističkim humorom. Svi smo ih išli gledati, svi smo mislili da su smiješne, zar ne?

Deset godina kasnije, takozvane "stoner komedije" su imale svoj trenutak, koji je došao i prošao, a Jonah Hill se okrenuo i ozbiljnijem pristupu istoj tematici s filmom "Mid 90's". U njemu prikazuje skejtersku scenu devedesetih (čija je dekadencija već vrlo realno i jednako zastrašujuće prikazana u filmu "Kids" iz 1995.), ovoga puta preispitujući kakva je generacija muškaraca proizašla iz mizoginističkih, homofobičnih 90-ih u kojima osjećaji definitivno nisu bili kul.

"Tradicionalna muškost, kakva je bila vrlo izražena u 90-ima, strogo zabranjuje muškarcima da pokazuju osjećaje, ranjivost ili, ne daj Bože, zaplaču jer je to ženskasto ili, još gore, gej. Kao što smo imali priliku vidjeti, takav odgoj rezultira užasni ponašanjem." izjavio je nedavno Jonah. Iako se nije u potpunosti odrekao svojih prvih filmova (slažemo se, i dalje su smiješni), sada najavljuje kako ima puno toga za "od-naučiti" u svom ponašanju i svom humoru i nada se da će fanovi "Superbad-a" i sličnih komedija biti spremni pratiti promjenu.

Mi smo spremni, iako se moramo pitati, jesu li se stvari zaista promijenile od devedesetih ili su se samo promijenila pravila političke korektnosti?

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo