Jedan dan dijeli nas od početka prvog izdanja festivala "Fuliranje na moru"

31/07/2019

Početak kolovoza rezerviran za prvi domaći experience festival „Fuliranje na moru“...

Tisno će uskoro opravdati svoje ime, jer Fuliranje na moru u svom prvom izdanju donosi moćan glazbeni, ali i gastro line up. Bendovi i izvođači koji će pjevno rasplesati publiku u moru i u Garden dvoru su: Parni valjak, Massimo, Darko Rundek&Ekipa, Goran Bare&Majke, Damir Urban&4, Psihomodo pop, BOA II, Vojko V, Pavel, Detour, Kuzma&Shaka Zulu i Ljetno Kino. Ali to nije sve, jer u pauzama između koncerata te prije, ali i poslije njih za održavanje sjajne atmosfere zaduženi će biti neki od najpoznatijih Dj-a.  

Fanovi  elektronske glazbe, od downtempo chill-outa do "nabrijanog" breakbeata doći će na svoje uz DJ Sergia, a za one opsjednute čarima vinila tu je DJ Mate Kokić. Imperativ gužve na plesnoj plaži uz disco i house zvukove nametnut će DJ hrwoE, dok će fuzijom oriental, ethno, arabic i organskih zvukova Južne Amerike, Azije i Afrike Garden preplaviti DJ Agregat Sun. Zvuk Adriatic Coastinga u Tisno će preseliti DJ Zak i DJ Nick Colgan, dok će DJ Gutta rasplesati sve fanove deep/afro, tribal/orient, psychedelic/tropical, electronic/house, funk i disco nota. Za najzahtjevnije partijanere na Fuliranje stiže i sjajna ekipa, kolektiv Adriatic Social Cluba iz Splita -  DJ Matija Duić, DJ Marko Friedl, DJ OZ i DJ Nile.

Pojačanje glazbenom, sjajan je gastro line up. Tako će publika Fuliranja na moru guštati u delicijama vrsnih dalmatinskih konoba i chefova. Konobu Boba predstavit će njezin chef Vjeko Bašić, kojeg je 2018. godine prestižni svjetski poznati vodič Gault&Millau proglasio Chefom godine. Na „to eat“ listu obavezno treba staviti njegove arancine od sušene ribe i šalšu od pomidora. Ante Božikov, chef poznate kornatske konobe Opat, kuhao je za brojna slavna i zahtjevna svjetska nepca pa ne treba sumnjati da će i Fuliranti u Tisnom guštati u njegovoj focacci s maslinama, sabljarkom, mariniranim koromačem i dressingom od gorušice i agruma.

Ljubitelji ribljeg menija ne bi smjeli preskočiti deliciju restorana Prova koji će samo za publiku Fuliranja na moru servirati „Šampjera na kraju sela s finom kremom od ljubičastog batata.“ Za one koji ribu radije vide u moru nego na stolu, konoba Tereža će servirati „kornatsku janjetinu s bižima“, tradicionalno jelo ovoga kraja, a najpoznatiji čuvar gastro tradicije skradinskoga kraja, Ante Pižić, pripremat će posebnu gastro atrakciju - autentični skradinski rižot, kojeg je u planetarno popularnoj seriji “No Reservations” globalno promovirao i Anthony Bourdain.

Fuliranje, pa ni ono „na moru“ ne može proći bez sjajne ponude burgera, a za nju će se u Tisnom pobrinuti chef Marko Palfi iz The Garden Resorta. Brojna gladna usta i oči uživat će i u njegovim gastro kombinacijama od azijskih preko roštiljskih do salatnih , a posebnu pažnju posvetit će i vege gurmanima za koje će kreirati vege delicije, kojima će dodati paletu svih boja i okusa zdravih smoothieja.

Glazbenu pozadinu tijekom dnevne fjake ispunit će jazz, indie-folk i space etno notama mladi street performeri, a obećavaju ugođaj francuske rivijere. Nina Bajsić, Lujo Parežanin, Filip Runjić i Vid Adam Hribar sljubit će gitaru, saksofon, bubnjeve i sintisajzer, ukratko očekujte neočekivano.

Fuliranje na moru, osim četverodnevnih, festivalskih, nudi i jednodnevne ulaznice. Pretprodajne cijene od 430 kn za festivalsku, tj. 130 kn za jednodnevnu ulaznicu vrijede do 1.8., a potom rastu na 480 kn, tj. 160 kn. Ulaznice  potražite na www.ticketshop.hr.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo