Ekonomska klinika nastavlja s kinom na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

22/10/2019

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu studenti mogu proširivati znanja uz projekcije filmova društvenih i ekonomskih tema...

Nakon uspješne prve projekcije održane u svibnju na kojoj je prisustvovalo oko  350 studenata s Ekonomskog, a i drugih fakulteta, te pod medijskim pokroviteljstvom časopisa Cosmopolitan, Ekonomska klinika organizira drugu po redu projekciju filma koja će se održati 23. listopada 2019. godine s početkom u 18 sati u dvorani 15 (Kongresna dvorana EFZG-a ). Ovoga puta tema je zaštita osobnih podataka na internetu - tko koristi naše podatke, na koji način se kreiraju personalizirani oglasi, možemo li zaštiti osobne podatke i imamo li razloga to činiti. Ulaz je slobodan i besplatan za sve studente bez obzira s kojeg fakulteta dolaze. Događaj se sastoji se od dva dijela - uvodnog gostovanja zanimljivih govornika s neposrednim iskustvom u području teme filma i same projekcije filma Snowden. Edward Snowden smatra da masovni nadzor stanovništva i prikupljanje osobnih podataka na ilegalan način nije moralan te je odlučio dokaze predati javnosti. Zbog njega su mijenjani zakoni u SAD-u i Velikoj Britaniji, tužene su vlasti, a internetske tvrtke su uvele zaštitu podataka kao standard u poslovanju. Osim filmske projekcije i panel rasprave studentima će biti omogućene besplatne kokice, piće i pokloni iznenađenja osigurani od časopisa Cosmopolitan te ih očekuje ugođaj prave filmske dvorane i odlaska u kino.

Projekt „Kino na EFZG“ koji je osmišljen s namjerom proširenja znanja studenata o ekonomskim temama i pojmovima putem projekcije filmova koji pobliže i kroz primjere pojašnjavaju značajne ekonomske događaje i teme koje se redovito obrađuju u sklopu kolegija na Ekonomskom fakultetu. U neformalnom okruženju i uz zanimljive goste i govornike studenti žele potaknuti kolege da više istražuju i putem filmskih uspješnica upoznaju primjene ekonomskih koncepata i događaje koji su obilježili modernu ekonomiju te tako povezuju zbivanja u sadašnjosti i bližoj povijesti s ekonomskom teorijom i gradivom koje se obrađuje na fakultetu. Hrvatsko izdanje časopisa Cosmopolitan je medijski pokrovitelj ovog hvalevrijednog studentskog projekta.

 Primijetili smo da postoji niz filmova koji na zanimljiv način prikazuju događaje o kojima često pričamo na predavanjima, no rijetko tko od studenata samostalno izdvoji vrijeme doista i pogledati preporučene naslove. Iz tog razloga odlučili smo stvoriti dodatne mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u prostoru fakulteta gdje će studenti na manje formalan način i u opuštenoj atmosferi gledanja filmova ekonomske tematike upotpuniti znanja stečena tijekom studiranja. Naš glavni cilj je razvijati veću zainteresiranost studenata za aktualnosti u svom okruženju i svijest o promjenama koje donosi suvremeno doba kako bismo postali kompetentni i kreativni ekonomisti koji će se znati nositi s izazovima budućnosti“, ističe Tena Kiš, voditeljica projekta „Kino na EFZG-u“. 

O Ekonomskoj klinici:

Ekonomska klinika neprofitna je studentska udruga koja okuplja tim proaktivnih studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koji u suradnji s mentorima – istaknutim članovima akademske zajednice i vanjskim stručnim suradnicima iz poslovne zajednice pružaju usluge besplatnog savjetovanja koje je namijenjeno građanima, mladim poduzetnicima, socijalnim poduzetnicima i neprofitnim udrugama. Ekonomska klinika provodi niz projekata, radionica i edukacija kojima je cilj podići opću razinu financijske pismenosti u društvu te potaknuti poduzetničku klimu u Republici Hrvatskoj.

Više informacija o Ekonomskoj klinici možete pronaći na službenoj internet stranici ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj