Arianina pjesma, Arianini snovi

12/02/2019

Što znači njezina nova pjesma 7 rings, koja je razlika između mačjih brčića i bankomata i zbog čega ima već 158,966,096 pogleda na YT-u

Ariana je poprilično hrabro zaredala 3 singla s novog albuma “thank u, next” "thank u, next, "imagine" i "7 rings": pjesmu oko koje se diglo najviše prašine. U intervjuu za Billboard, Ariana Grande rekla je da odsada ima namjeru “puštati novu muziku istim ritmom kao i reperi”. Što je pod time mislila, i kakve to veze ima s pjesmom ‘7 Rings’?

"Stvar je u slobodi", koju druge pop-zvijezde nemaju, ili misle da nemaju, kaže nam AG čija “7 Rings” na vrlo moderan način interpolira melodiju iz pjesme "My Favorite Things" iz mjuzikla Moje pjesme, moji snovi iz 1965. godine (ako ga niste gledali, vrijeme je za malo googlanja, i pop-kulturnog uzdizanja), u kombinaciji sa sampleovima Notorious B.I.G.-a i Princess Nokije.

Usporedimo sada ove dvije pjesme. Julie Andrews davne 1965. godine u originalnoj pjesmi pjeva o “kapljicama ruže, brčićima na macama, toplom klupku vune, i snježnim pahuljicama koje se zadržavaju na trepavicama”, nabrajajući stvari koje su joj omiljene.

S druge strane, Ariana u tekstu 7 Rings parafrazira tekst pjesme iz 1965. tvrdeći da su njezine “omiljene stvari “doručak kod Tiffanyja, šampanjci, trepavice, dijamanti i bankomati”, kako kaže tekst pjesme .

Primijećujete li neku razliku? Dok Julie Andrews u obiteljskom mjuziklu iz 1965. pjeva o mačjim brčićima, Ariana 2019. pjeva o bankomatima. Što se promijenilo? Otkada su najbolje stvari u životu postale (bes)platne?

U Arianinu obranu, pjesma zapravo na svoj način tematizira prekid koji je Ariana imala nedavno s Pete Andersonom, i njezin način kako se suočava s gubitkom. U jednom je intervjuu čak rekla kako je zbog svega “odlučila kanalizirati tugu na drukčiji način, a to je časteći svoje najbolje prijateljice”. Pritom je mislila na 7 Tiffany dijamantnih prstena koje je kupila svojim prijateljicama. I sebi.

Spot, koji je režirala Hannah Lux Davis, ista režiserka koja je potpisala i nabrijani apokaliptično-glamurozni spot "No Tears Left to Cry," zapravo je jedan veliki kućni tulum koji Grande organizira za svoje naj-frendice. U spotu, u kojem nastupaju njezine frendice iz stvarnog života, a između ostalih i stanovita Tayla Parx, kojima je svima AG kupila identično Tiffany & Co. dijamantno prstenje, 7 najboljih frendica tulumari u ružičastoj kući, odjeveene u bunde, svjetlucave outfite, proljevajući šampanjac, plešući ispred ružičaste kuće okružene ružičastim automobilima.

“Sviđa ti se moja kosa? Ajme, hvala ti, baš sam je kupila!”, kaže jedan stih iz pjesme “7 Rings”, koju potpisuju zajedno svih 7 prijateljica, i drugi tekstopisci. (Ariana Grande, Victoria Monét, Tayla Parx, Njomza Vitia, Kimberly Krysiuk, te Tommy Brown Michael Foster, Charles Anderson, Richard Rodgers i Oscar Hammerstein). U svakom slučaju, novu Arianinu pjesmu lajkamo, ali nas zanima što vi mislite?

Fotografije: Youtube

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo