5 pjesama za petak!

11/01/2019

Ovo su naše najdraže pjesme o najboljem danu u tjednu.

Naš najdraži dan u tjednu zaslužuje najdraži soundtrack. Redakcija Cosmopolitan odabrala je 5 pjesma koji nas trenutno stavlja u TGIF-raspoloženje.

Ne znate što TGIF znači? OMG. Čitajte dalje.

friday-0218332221

Broj 1: The Cure - Friday, I'm in Love

Možda najpoznatija oda petku, veseljuškasti pjesmuljak uvijek nas razveseli, baš zbog kontrasta između darkerskog izgleda pjevača Roberta Smitha, i optimističnog teksta koji izlazi iz njegovih usta. Našminkanih, još k tome. Klasik koji volimo čuti petkom, ali najviše ponedjeljkom.

Broj 2: ABBA - Dancing Queen

Samo zbog tih vanzemaljskih kostima koju su nosili, i zbog filmova Mamma Mia, ABBA i njihov hit Dancing Queen je zarazan danas, baš kao što je bio i davne 1976. kada je prvi puta objavljen. 100% Europop made in Sweden.

 

Broj 3: The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling

Da, znamo, čini se kao da je bilo jučer, ali pjesma I Gotta Feeling, koju je producirao slavni David Guetta, objavljena je prije ljeta 2009. na top-listi Billboard Hot 100, I Gotta Feeling provela je točno 14 tjedana, čime je postala najpopularnija pjesma 21. stoljeća. Sve dok nije 2014. stigla Pharrellova Happy.

Broj 4: Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)

Za sve one koji su se pitali, 4 misteriozna slova T.G.I.F. u imenu ove pjesme Katy Perry znače Thanks God It's Friday (hvala bogu da je petak). Ima li bolje petkovne himne?

Broj 5: Vlatka Pokos - Metak

S ovim hrvatskim mega-hitom iz 1994. godine, čije je tekstove napisao Papageno (vjerovali ili ne!), Vlatka Pokos je žarila i palila Cro-top-listama. Pjesmu je 2014. ponovno izdala, ovaj puta u remiksu Borisa Đurđevića iz Colonije. Zanimljivo, ova pjesma, za koju svi misle da se zove "Kad će taj petak", zapravo se zove - Metak.

Mi lajkamo original iz '94.

.

..ali je toliko loša snimka na Youtubeu, da vam stavljamo i remiks iz 2014.

.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo