10 vrsta hrane koje će obilježiti 2016.

29/12/2015

Poput svake, i 2016. nam donosi niz iznenađenja i novih, neobičnih trendova. Ali Michael Whiteman, prognozer za hranu s gotovo četrdeset godina iskustva, odlučio nam je otkriti na što bismo trebali pripremiti svoje gladne i znatiželjne želuce. Spremni? U slast!

1. Ljuta pohana piletina

A photo posted by Hattie B's (@hattiebs) on

Unatoč pokretu zdrave i organske prehrane, čini se da pohana piletina ne napušta svoje mjesto najomiljenijih obroka ni u 2016. godini. Volimo okuse koji uzbuđuju naše nepce, a dobro začinjena pohana piletina nikad nas nije iznevjerila.


2. Fermentirana hrana
fermentirana

Whiteman tvrdi kako će šećer ove godine biti „vrag kuhinje“. Budući da je fermentirana hrana poput kiselih krastavaca, kiselog kupusa, kefira – kiselog okusa, te su namirnice psihološka zamjena šećeru i njihova popularnost raste i s ovom godinom.


3. Smrznute kreme, sladoled i jogurt
sladoled

Smrznuti mliječni proizvodi u nadolazećoj godini dominiraju u svijetu deserata. Isto vrijedi i za običan jogurt, a pogotovo kad je riječ o miješanju voća i povrća poput naranče i đumbira.


4. Humus
humus

Humus se već odavno počeo udaljavati sa svojih korijena na Bliskom istoku, a pogotovo onda kad smo otkrili njegove neiscrpne kombinacije s ostalim okusima. Whiteman tvrdi kako će ovaj namaz u 2016. biti pravi hit, a prije nego nam dosade stari, netko će već izmisliti neki novi okus!


5. Pizze s neočekivanim dodacima

A photo posted by Jordana (@jordanarothman) on

2016. definitivno vrvi neuobičajenim obrocima na tanjuru, a ništa drukčija nije ni situacija s dobro poznatom i svima voljenom pizzom. Naime Nova godina donosi nove, poboljšane verzije kora i dodataka od dimljene patke i manga. Jedno je sigurno – pizza više nije talijanski obrok.


6. Posebna prehrana
glutenfree

Namirnice bez glutena svakako su nam obilježile 2015. godinu, kao i namirnice bez šećera ili organska prehrana. Prehrana se neće puno promijeniti. Naime, 2016. donosi još poboljšanije verzije naših omiljenih obroka i to bez dodataka, hormona i umjetnih pojačivača okusa. Prirodno i zdravo? Može!


7. Kokice od morske trave
kokice

Bez glutena i prepune vlaknima, kokice su jedne od najpopularnijih grickalica današnjice, ali sad dolaze uz još jedan dodatak – morsku travu. Bez sumnje, proizvođači hrane neće oklijevati kod stvaranja još zdravijih i bogatijih namirnica.


8. Sušeno meso
beef

Čini se da ljudi u sve većoj mjeri slatkiše zamjenjuju slanim grickalicama. Sušena govedina svakako je jedna od njih. S visokom dozom proteina i niskom dozom šećera, ovoj grickalici dajemo plus bodove za prenosivost i bogat okus.

9. Fast-Food vino
n

Trend je započeo Starbucks, a slijedili su i ostali poznati lanci poput Taco Bella, McDonaldsa, Burger Kinga i ostalih. Čini se da će Happy Meal postati puuuno veseliji.


10. Aromatizirani rum, gin i whiskey

Aromatizirana votka već je odavno na tržištu, ali to ipak nije ubrzalo proces izmišljanja novih verzija drugih alkoholnih napitaka. Ipak, čini se da će se i to promijeniti u nadolazećoj godini jer nam se na tržištu uskoro pojavljuju i aromatizirani tamni alkoholi koji će vas oduševiti jednako kao i prvi gutljaj votke od šumskog voća.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj