10 dobrih razloga zašto za doček Nove morate biti u Novom Sadu

24/12/2018

Novi Sad obećava dobar provod tijekom dočeka 2019. godine. Da je tako u prilog govore činjenice i samo činjenice. Nabrajamo 10 dobrih razloga zašto bi upravo ovaj grad trebao biti vaš novogodišnji izbor.

1. Slušat ćete pjesme koje voli cijeli Balkan
Balkanski glazbenik Magnifico svojim hitovima rasplesat će novosadsku publiku i goste Novog Sada. Pjesme „Samo malo“, „Pukni zoro“, „Ya mustafa“, „Hir aj kam, hir aj go” i mnoge druge pronijet će se Trgom slobode te napraviti nezaboravnu atmosferu u gradu koji slavi interkulturalnost.

2. Čut ćete Dr Neleta Karajlića s gudačima i zborom
„Nadrealni“ dr Nele Karajlić nastupit će s gudačkim kvartetom komornog orkestra Kamerata Akademika, prvakinjom Opere Srpskog narodnog pozorišta Jelenom Končar, kao i zborom Akademskog kulturno-umjetničkog društva „Sonja Marinković“. Punk će se tada spojiti s klasikom te će popularna i elitna kultura uvesti Novosađane u 2019. godinu.

3. Ravno iz Moskve na Trg slobode stižu Filatov i Karas
Prvi sati Nove godine rezervirani su za majstore za DJ pultom - DJ-e Filatova i Karasa koji svojim elektro hitovima osvajaju svijet. Hit remiks “Don’t be shy” osvojio je platinastu nakladu i također postao broj jedan hit u Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Francuskoj i brojim drugim europskim zemljama, a ujedno se našao i na listi najtraženijih singlova muzičke platforme Shazam.

4. Irie FM nastupa na Trgu republike
Još jedan razlog svakako je to što se slavlje neće odvijati samo na Trgu slobode. Trg repubike rezerviran je za jedan od najpoznatijih bendova u regiji „Irie FM“, s kojim ćemo „proklizati“ do novogodišnjih zvijezda, a prethodit će mu finalisti Takt festivala.

5. U kulturnoj stanici Svilara nastupit će jazz glazbenik iz Poljske
Također, kulturne stanice zasjat će europskim sjajem. U Svilari, publici će se predstaviti poljski jazz glazbenik Pjotr Damasjevič uz prateći program, dok će u kulturnoj stanici Eđšeg biti izveden mjuzikl za djecu „Bah jezdi na kamili“ djelo internacionale grupe umjetnika iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država i novosadskih umjetnika.

6. Nova godina za djecu tijekom cijelog dana u Novom Sadu
Za najmlađe će biti organiziran doček tijekom dana na dvije lokacije. U Dunavskom parku čeka ih dječji zbor „Zvončići“. Nakon raspjevanog zbora, djeci će „Kreativni M kutak“ prirediti nezaboravni pop rock koncert koji će sve prisutne klince natjerati na ples. Imat će priliku pogledati i predstavu za djecu „Jako lako pođe naopako“, a tu će se naći i svečana povorka maski predvođena Kreativnim pogonom. Haos animatori, prave nezaboravan party koji počinje u 13 sati.

7. Novi Sad dočekuje godinu titule Omladinske prijestolnice Europe
Jedan od razloga zbog kojih morate posjetiti Novi Sad je i taj što ulaskom u 2019. grad postaje Omladinska prijestolnica Europe.

8. Novi Sad je i Europska prijestolnica kulture 2021. godine
Kako Novi Sad nosi i titulu Eutopske prijestolnice kulture, nemojte propustiti novogodišnji provod u gradu koji slavi doček na jedinstven i originalan način i slavi europske vrijednosti proslavljajući kulturu življenja.

9. Zato što je Novi Sad u top tri grada-destinacije za turizam u 2019. godini prema Lonely Planetu
Dodatni razlog zašto baš u Novi Sad za doček leži u činjenici da je čuveni turistički vodič i magazin „Lonely Planet“ uvrstio Novi Sad u top tri grada-destinacije za turizam u 2019. godini! „Elegantan i opušten, Novi Sad dolazi u centar pažnje turista, usprkos svom statusu drugog po veličini grada u Srbiji“, kažu u „Lonely Planet“-u.

10. Zato što Novi Sad slavi i 7527.
I, za kraj, ne manje važna činjenica, je to da će se 13. siječnja obilježavati 7527. godina prema julijanskom kalendaru, a koja je također povod da Novi Sad proslavi bogatstvo različitosti i interkulturalnost.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo