Što je to prava ljubav?

16/01/2011

Američki glumac Jake Gyllenhaal prihvatio je ulogu u filmu «Ljubav i druge droge» nakon što ga je njegov lik natjerao da preispita vlastite stavove o tom osjećaju

d

Pročitavši scenarij za film „Ljubav i druge droge“, 29-godišnjem Jakeu Gyllenhaalu u glavi su počeli odjekivati njegovi stavovi i sjećanja o romantičnim vezama, što ga je navelo da iskoristi priliku i prihvati ulogu Jamesa kako bi razriješio vlastitu dilemu.

- Mislim da se svatko kad-tad zapita: „Imam li ja pravu ljubav? Želim li je uopće doživjeti? Što je to prava ljubav?“ Čitajući ovaj scenarij, odjednom sam osjetio žestoki pritisak u vezi s tim pitanjem – rekao je glumac.

Jake tvrdi da je na prvu osjetio povezanost s radnjom ovog filma. Čak se, čitajući scenarij, u jednom trenutku rasplakao jer se priča u potpunosti poklapala s njegovim tadašnjim stanjem duha.

- Nikad mi se dosad nije dogodilo da imam osjećaj da je netko ovo napisao upravo za mene, a da nije imao pojma... Odmah sam zavolio lik Jamesa i na kraju sam se rasplakao kada sam pročitao njegove riječi: „Život se ponekad ne razvija u smjeru koji očekuješ“, što je živa istina. Ako samo slijediš život, čak i ako ne vjeruješ da sve to tako mora biti, na kraju sve ispadne kako bi trebalo.

To me je saznanje uzdrmalo do srži i jednostavno nisam mogao ne prihvatiti ulogu – ispričao je Gyllenhaalu koji je trenutačno u vezi s američkom teen pop-zvijezdom Taylor Swift, a prije toga se zabavljao s glumicama Reese Witherspoon i Kirsten Dunst.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj