PETA proglasila najljepše celebrity vegane u 2018.

12/07/2018

Ne samo da su poznati po spašavanju i borbi za prava životinja nego su se svojim opredjeljenjem da budu vegani također stavili u službu njihovih prava

Udruga za zaštitu životinja PETA okrunila je najljepše vegane među celebrityjima u 2018. godine, a ovogodišnje titule s ponosom su ponijele dvije vrlo utjecajne holivudske zvijezde:  redateljica Ava DuVernay i glumac Benedict Cumberbatch.

profimedia-0372411661

Raditeljica Avi DuVernay poznata je po prevladavanju granica; ona je prva crna žena koja je režirala film nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg filma (2014. za film 'Selma'), a '13.' je film o intersekciji rase i masovnog zatvaranja, koji je bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarca u 2017. godini. Ona je također prva crna žena koja je režirala film s budžetom od 100 milijuna dolara (Disneyjev nadolazeći film 'A Wrinkle in Time'), na projektu njezine serije 'Queen Sugarrade samo žene. Redovito se bori i za prava životinja, objašnjavajući kako su one 'živa bića te da je njezina majka cijeli život učila da se prema drugima ponaša kao što bi željela da se prema njoj ponašaju'!

 

profimedia-0376611025

Jedan od najboljih svjetskih glumaca, (i najnagrađivanijih) priznao je kako je zahvaljujući veganskoj prehrani u tako izvrsnoj formi. Posebno mu je ponogla u pripremanju uloge Doktora Strangea u hitu 'Thor: Ragnarok'. Glumac koji je svjetsku slavu stekao u filmu 'Igra oponašanja', a gledali smo ga, među inim, i u filmovima 'Put rata', 'Tajne petog staleža', filmu temeljenom na priči o Wikileaksu u kojem glumi Juliana Assangea... veliki je borac za prava i zaštitu životinja.

Zanimljivo, neki od bivših dobitnika ove nagrade su, među inim, Jenna Dewan Tatum, Ruby Rose, Maggie QLiam HemsworthMiley CyrusJhené AikoEllen Page, Jared LetoJessica ChastainKristen Wiig, Russell BrandCarrie Underwood, Natalie Portman, Shania Twain, Leona LewisAndré 3000, Tobey Maguire i Alicia Silverstone.

Cosmopolitan.hr

Preporučujemo

Komentiraj

Novo