Katy Perry je Marija Antoaneta?

24/01/2018

Spoiler alert: Madonna je bila bolja.

Najvjerojatnije smo posljednji ljudi na svijetu koji su vidjeli novi spot Katy Perry “Hey, hey, hey”, u kojem glumi Mariju Antoanetu, ali eto. Spot za pjesmu, koju su napisali Sia, Sarah Hudson, Max Martin i Ali Payami, izašao je na Youtubeu prije Božića 2017. (20.12.), ali nekako nam je promakao. Don’t judge!

KATY PERRY / MADONNA / MARIE ANTOINETTE / JOAN OF ARC 1

 "Hey Hey Hey” je rokerska-elektro pjesma pod utjecajem dark-dreamy popa i electropopa, a nagađa se da je cijeli tekst pjesme zapravo aluzija na predsjedničke izbore i medijske borbe između Donalda Trump i Hillary Clinton 2016. godine.

Spot, u kojem Perry glumi Mariju Antoanetu i francusku heroinu Ivanu Orleansku, režirao je Isaac Rentz. Ima svega: XXL-perika, odrubljenih glava, bijelih pudera, pastelnih krinolina, smiješnih dvorjana, političkih poruka. Snimljen je u Beverly Hillsu u Kaliforniji (ne u Versaillesu), a radnja je postavljena u francuskom 18. stoljeću.

KATY PERRY / MADONNA / MARIE ANTOINETTE / JOAN OF ARC 3

Iskreno, pjesma nam je dobra, ali ako malo odvrtite film do, recimo, 1990. godine kada je na dodjeli nagrada MTV Video Music Awards VMA 1990. nastupala Madonna odjevena u Mariju Antoanetu s pjesmom Vogue, kostimirati se u Mariju Antoanetu odjednom vam se više ne čini toliko originalnom i jedinstvenom idejom.

KATY PERRY / MADONNA / MARIE ANTOINETTE / JOAN OF ARC 6

Drugim riječima, Madonna je bila bolja. #justsaying

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj