Celine Dion je isprva mrzila pjesmu iz Titanika!

23/05/2017

Nije ni' čudo!

Celine Dion je nekidan na dodjeli nagrada Billboard Music Awards 2017.  “rasturila” s izvedbom pjesme “My Heart Will Go On”. Ako se niste naježili, s vama nešto nije u redu.

Celine Dion - My Heart Will Go On @ Billboard Music Awards 2017 from Bruna Ultramar on Vimeo.

Ali (sada ide onaj dio “jeste li znali”), ispada da u početku nitko zapravo nije volio tu pjesmu. U intervjuu za Billboard, koji je dio obljetnice 20 godina te slavne pjesme, režiser Titanika James Cameron isprva je bio protiv te pjesme, a pogotovo protiv toga da se epski film završi s jednom "običnom" pop-baladom. Ipak, pokojni suprug Celine Dion, René Angélil, uspio je nagovoriti Jamesa Camerona da ipak snime prvu demo verziju pjesme — i ta je snimka promijenila sve.

CELINE DION TITANIC 1

U trenutku snimanje pjesme u studiju, Dion nije bila raspoložena, bila je u PMS-u. “Bila sam luda! Nisam se dobro osjećala, i bolio me trbuh”, rekla je Celine o snimanju pjesme uz koju smo svi prije 20 godina plakali u kinu. Unatoč svemu, Celine je uspjela snimiti pjesmu, i upravo je ta snimka dovela do suza supruga Angélil, i kompozitora koji je napisao pjesmu, Jamesa Hornera.

Što je najvažnije, James Cameronu se isto sviđala, i promijenio je mišljenje i prihvatio pjesmu za film Titanik.

Ista pjesma je 1988. godine dobila Oskara za Najbolju originalnu pjesmu iz filma, a godinu dana kasnije “My Heart Will Go On” dobio je Grammyja za Najbolju pjesmu, a Celine za najbolju pjevačicu godine.

Ipak, kada su joj ispričali anegdotu koja kaže da Kate Winslet mora povratiti svaki puta kada čuje tu pjesmu, Celine Dion odgovorila je slijedeće: “Blago njoj, ona je barem nije morala pjevati!” Celine je, unatoč anegdotama, šalama, i činjenici da joj pjesma zbog PMS-a nije baš dobro sjela, zahvalna na toj melodiji koja je katapultirala njezinu karijeru.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj