'Be a Lady They Said' - video koji s razlogom ruši internet!

26/02/2020

Šokantni video koja pogađa u sridu adresirajući sve pritiske s kojim se žene susreću i bore svakog dana...

Od najranije dobi, žene su bombardirane kontradiktornim savjetima kako bi se se, kao 'prave žene', trebale ponašati. Kratki film 'Be a Lady They Said' bavi se upravo svim tim sumanutim savjetima, idejama i pritiscima s kojima se svaka žena ovog svijeta svakodnevno susreće. 

Girls. Girls. Girls časopis snimio je ovaj kratki film pod redateljskom palicom Paula McLeana u kojemu je snažnu poruku izvrsno prenijela Cynthia Nixon, poznata kao Miranda iz kultnog serijala 'Seks i grad'. Sama poruka riječi su blogerice Camille Rainville koje su glasno odjeknule i kada ih je prije par godina prvi put podijelila sa svijetom. 

Od snažnih žena poput Georgie Jagger, Geene Davis, Audrey Hepburn, Rachel McAdams, Rose McGowan, Lée  Seydoux i Alexandre Ocasio-Cortez, preko muškaraca poput Donalda Trumpa i Harveyja Weinsteina koji nerijetko upućuju neumjesne komentare na račun žena, ovaj video je sve čega svaka žena je svjesna i što bi trebao osvijestiti i svaki muškarac na ovoj planeti.

'Budi lijepa i mršava, i prirodna i ženstvena, seksi, ali ne previše seksi, ne premršava, budi u formi, idi na dijetu, nemoj izgledati poput kostura... Budi čista, ali ne pretjerano čedna, istakni se, ali ne preglasno...' Lista se čini beskrajno duga. Svaka spomenuta stvar jedna je besmislica za drugom i ogroman teret s kojim se borimo.

Be a Lady They Said from Paul McLean on Vimeo.

Otkako je objavljen, video je pregledan gotovo 3 milijuna puta. Držimo fige da bude pregledan više od 3 milijarde puta jer ovo je video koji bi svatko trebao vidjeti!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj