Tom Riley

29/04/2013

Jeste li ikad mogli pomisliti da bi Leonardo da Vinci mogao biti ovako zgodan?

Rođen je: 5. travnja 1981.

Dolazi iz: Maidstonea u Engleskoj

Znamo ga po: manjim ulogama u "Poirotu" i sličnim britanskim remek-djelima, te glavnoj u "Da Vincijevim demonima"

Odnedavno nas nimalo ne zanima je li Leonardo da Vinci svoj lik skrio iza portreta Mona Lise, niti nas zanima što je nacrtao prvi helikopter, niti s koliko je stotina ili tisuća izuma zadužio čovječanstvo. Odlučilo smo da nam je najugodnije kad ga gledamo u liku Toma Rileyja, najviše, naravno, kad raskopča ili, još bolje, skine košulju u novoj seriji "Da Vincijevi demoni".

Tom, kojem na rodnom listu piše Thomas, ali mu se tako obraćaju samo oni koji ga kore (na primjer mi, jer nam još nije došao na vrata), svoju je glumačku karijeru otpočeo još s četiri godine: tad je osnovao prvu trupu. Ta je, iako se sastojala samo od njega i plišanog zeca zvanog Mr McCarrots, požnjela veliki uspjeh u njegovoj obitelji. Studirao je glumu, diplomirao glumu, magistrirao glumu i oduševljavao kazališnu publiku na rodnom otoku, a potom i na broadwayskim daskama. Na televiziji i filmu nije ga bilo previše dok američka televizija Starz nije shvatila da im je on idealan kao mladi Leonardo.

Treba li vam koja smjernica za zavođenje, evo stvari koje Tom voli ili ne voli, pa da se znati ravnati. Obožava Blur, za Oasis misli da su stalno snimali jedan te isti album. Beatlesi su mu draži od Stonesa, a Shakespeare od Dickensa. Princ Harry miliji mu je od Williama, jer se zna dobro zabaviti. Nije mu nimalo smetalo što se za ulogu da Vincija morao dovesti u dobru formu, niti su mu teško pale scene seksa. Da nije glumac, najradije bi bio chef u kakvom restoranu, samo kad ne bi morao godinama učiti zanat.
I da, ako ste dvojili o tome da li da boju kose promijenite u Hureminu, sad je možda trenutak za odluku: Tom je, po vlastitom priznanju, jako slab na crvenokose.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj