Charlie Hunnam

01/02/2013

Morate imati jako brzu i moćnu "pilu" da uhvatite ovog sramežljivog bajkera

s

Rođen je: 10. travnja 1980.

Dolazi iz: Newcastlea, Engleska

Znamo ga po: filmovima "Napuštena", "Studengora", "Huligani", "Djeca čovječanstva", a najbolje kao Jaxa iz "Sinova anarhije"

"Što kažete na moje cipele", pitao je s bezobraznim osmijehom 15-godišnji frajerčić Charlie Hunnam nepoznatu ženu, želeći u dućanu cipela impresionirati hrpu svojih frendova. Ona je samo zurila u njega, pažljivo ga promatrajući i odmjeravajući dok mu nije postalo neugodno pa se povukao. Ispostavilo se da je dama TV producentica i da je zafrkancija s obućom Charlieja odvela tamo gdje je od malena htio biti - u svijet glume.

Gluma ga je jako zanimala, ali sve što uz nju ide baš i ne, samo nije jasno kako je tako zgodan i talentiran mislio izbjeći popularnost. Sa 18 godina dobio je ulogu samouvjerenog tinejdžera homoseksualca u kultnoj gay seriji "Queer As Folk" i stekao takvu slavu i ugled da je pozvan da sudjeluje u raspravi o diskriminaciji u zakonu o spolovima pred britanskim parlamentom. Popularnost ga je ispratila i u Ameriku, gdje je pažljivo birao uloge, računajući da mu je bolje izgraditi dobru reputaciju među kolegama, nego se zalijetati na lovu, iako je novac od prvih honorara u dobrom dijelu odlazio samohranoj majci i dvojici braće.

d

Pozornost je teško izbjeći kad završiš na radaru nekog kao što je Madonna. Iako oženjen već sa 19 godina (Charlie i kolegica Katharine Towne bili su u braku tri godine, a danas su dobri frendovi), Madonna si nije mogla pomoći i kad ga je upoznala na nekom partyju, stalno ga je pozivala k sebi. Ništa se tu nije dogodilo jer se Hunnam nije mogao zamisliti s nekim tko je stariji od njegove mame.

Držeći se svog rano skovanog plana o stjecanju ugleda, Charlie je redovito oduševljavao kritiku i publiku bez obzira na to je li uloga sitna kao što je bila u "Studengori" ili glavna kao u slučaju "Huligana". Nije ga pritom zanimalo je li uloga na malom ili velikom ekranu pa je, kao i cijela ekipa, dosta riskirao obvezavši se na ulogu Jaxa u bajkerskoj drami "Sinovi anarhije". Kako je to postala kultna serija, znamo da mu se i taj rizik isplatio.

Ne padaju na Charlieja samo žene svih dobi i gay frajeri koji ga obožavaju još od "Queera", Hunnam je "zaveo" i samog Brada Pitta. Obožavatelj dobrih motora prišao je Hunnamu na jednom tulumu, pohvalio njega i ulogu pa rekao da bi se baš nekad mogli zajedno provozati. Pitt je prepoznao i Charliejevu vrijednost kao scenarista jer njegova producentska kuća radi na filmu "Vlad", prvom Hunnamovu scenariju, priči o legendarnom rumunjskom vladaru i vampiru.

S Bradom je ovo, reklo bi se, "bromansa", a ako mislite ugrabiti Charlieja, morat ćete prijeći preko njegove drage, dizajnerice nakita Morgane, s kojom je već šest godina i kojoj pobjegne čim mu završe sve glumačko-promotivne obaveze.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj