Napravite svoj piling za usne - brzo i jednostavno

24/08/2017

Ipak su one jedan od vaših glavnih aduta, zar ne?

Ako ne možete živjeti bez limuna i meda, već sada raspolažete osnovnim materijalom za ovaj piling.

Još vam trebaju šećer (bijeli i smeđi, objasnit ćemo vam zašto nije svejedno), kao i aroma za kolače od vanilije, peperminta, jagode ili nekog egzotičnog voća, a velike su šanse da i ove namirnice također imate pri ruci. Prema tome, ako ste zainteresirane, uzmite malu žličicu i staklenu zdjelicu i spremite se za pripremu svog prvog pilinga za usne! Nemate vremena za gubljenje i ne smijete propustiti ovu zabavu!

Korak 1: Stavite dvije žličice šećera u staklenu ili keramičku zdjelicu. Preporuka je smeđi, ali ako imate osjetljive usne koje su sklone pucanju, koristite bijeli – dobit ćete manje poroznu smjesu.

Korak 2: Dodajte jednu žličicu meda, nekoliko kapi limuna i arome od jagode. Ovaj je okus favorit velikog broja djevojaka. Otkrit ćete poslije i zašto. U slučaju da vam se smjesa učini rijetka, dodajte malo šećera, a ako je prilično gusta i ne možete je ujednačiti, dodajte meda. Alternativa medu mogu biti jojobino, kokosovo ili bademovo ulje jer imaju isto hidratizirajuće svojstvo.

Korak 3: Kada budete zadovoljne izgledom smjese (treba izgledati kao ružičasta granulasta masa), stavite je u staklenu zdjelicu. Možete iskoristiti ambalažu od potrošene šminke. Žličicom poravnajte vrh, zatvorite i ostavite barem tjedan dana da odstoji u hladnjaku.

Upotreba: Nanesite piling na usne i prstima ih izmasirajte. Isto to možete učiniti i četkicom za zube kružnim pokretima. Ostatak skinite vlažnom maramicom ili, sada dolazi najbolji dio, jednostavno pojedite! Nakon toga, nanesite balzam, pa tek onda ruž ili sjajilo.

Piling koji ste same napravile može biti super poklon: ambalažu ukrasite mašnicom i dekorativnom naljepnicom na kojoj možete ispisati poruku.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj