Do savršeno njegovane i sjajne kose u 8 koraka

06/11/2017

Uz nekoliko praktičnih savjeta, briga o kosi može biti brža i jednostavnija, a vaša će kosa uvijek izgledati kao da ste upravo izašle iz frizerskog salona

1. Masaža vlasišta. Nekoliko minuta masaže vlasišta tijekom pranja kose može se činiti kao gubljenje vremena, ali koristi od toga velike su za zdravlje i ljepotu kose. Masaža vlasišta potiče cirkulaciju, rast kose i učvršćuje korijen vlasi. Želite li jaku i zdravu kosu, svakodnevna masaža itekako je veliki plus. I još je pri tome veoma ugodna. Također, povećava cirkulaciju vlasišta, popravlja raspoloženje, smanjuje stres i olakšava bolove.

2. Regenerator samo na vrhovima. Osim ako nemate zaista suhu kosu, ne trebate nanositi regenerator ili masku na cijelu kosu. Regenerator ili maska nanose se isključivo na zadnju četvrtinu dužine kose s najvećim fokusom na vrhove.

3. Ledeno ispiranje. Kako biste kosi vratili sjaj i zaštitili je od oštećenja i isušivanja, zadnje ispiranje kose treba biti sa što hladnijom vodom. Hladna će voda u trenutku zatvoriti kutikule kose pa će kosa lakše reflektirati svjetlost i omogućiti optimalnu blistavost i sjaj. Ispiranje možete završiti i s hladnim čajem od kamilice (idealno za svijetlu kosu).

4. Koristite češalj sa širokim zupcima. Kosa je 3 puta sklonija pucanju kada je mokra. Najčešća pogreška nakon pranja kose je raščešljavanje mokre kose neodgovarajućim, gustim četkama koje dodatno uzrokuju njezino pucanje. Najbolji izbor za raščešljavanje kose je drveni češalj širokih zubaca koji ne vuče i ne čupa kosu, tako da se kosa može otpetljati s puno manje štete.

5. Osušite kosu prije stiliziranja. Kada na mokroj ili vlažnoj kosi upotrebljavate peglu za kosu ili figaro, stvara se veoma vruća para koja uzrokuje neizbježnu štetu na kosi. Prije nego što upotrijebite neki od električnih stilizatora kose, budite sigurne da vam je kosa u potpunosti suha.

6. Ukrotite neposlušne dlačice. Ne morate cijelu kosu našpricati lakom da biste ukrotile nekoliko neposlušnih dlačica. Iskoristite staru četkicu za zube, nanesite na nju lak za kosu i četkicom počešljajte dlačice. Dlačice će biti na svom mjestu bez učvršćivanja cijele kose.

7. Prekrijte izrast. Pravi savjet za sve plavuše! Ako je od vašeg zadnjeg posjeta frizeru prošlo dosta vremena, probajte ovaj jednostavan trik za prekrivanje izrasta. Bilo da vam je kosa svježe oprana ili ne, našpricajte izrast šamponom za suho pranje kose – tako će vaš izrast djelovati svjetlije.

8. Recite "da" lijenim danima. Svi imamo one dane kada jednostavno ne želimo stati pred ogledalo i namještati kosu. Ili jutra kada već kasnimo na posao ili u školu i nemamo vremena za idealnu frizuru.

Volite i pazite svoju kosu – šišajte je redovito (barem svakih 10 do 12 tjedana), kako bi je održale zdravom i riješile se ispucalih vrhova, a za njegu odaberite kvalitetne proizvode koji je neće isušiti.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj